Генасамблея ООН офіційно засудила спробу Росії анексувати території України

12 жовтня Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) ухвалила резолюцію щодо територіальної цілісності України попри намагання росії заблокувати цей процес. Документ, який обговорювався протягом тривалого часу, отримав назву «Територіальна цілісність України: захищаючи принципи статуту ООН».

Резолюцію розглядали в ході 11-ї надзвичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН з 10 жовтня. Її співавторами стали майже 70 країн. Окрім засудження псевдореферендумів, у резолюції міститься заклик до держав, міжнародних організацій та спеціалізованих установ ООН щодо невизнання будь-яких змін статусу областей України. До росії ж висувається вимога скасувати своє рішення, від 29 серпня, про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей та вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Свою підтримку Україні із 193 країн-членів ООН висловили 143 держави, 35 – утрималися. Разом з тим, 5 проголосували проти: білорусь, Північна Корея, Нікарагуа, Сирія та росія.

А що ж з цього приводу думає світова спільнота?

Представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд під час свого виступу зазначила, що так само, як і у 2014 році, рф намагається «перевірити» ключові принципи міжнародного права.

–  Ця країна демонструє неповагу до цінностей суверенітету, територіальної цілісності України, а також миру та безпеки. Пояснити жахливі напади на мирних жителів та цивільну інфраструктуру взагалі не можна. А погрози путіна про використання ядерної сили – ніщо інше, як погроза проти ООН, проти нас усіх. Але ми віримо в ООН, тому не приймаємо ніяких заяв про анексію українських територій росією, – зазначила Лінда Томас-Грінфілд.

Ген Шуан, який представляє Китай в ООН, закликав «до діалогу», відзначивши, що саме це рішення стане оптимальним задля вирішення кризи в Україні:

–  Китай стурбований ескалацією конфлікту та засуджує жертви серед мирних мешканців. Впевнений, що цю надскладну ситуацію слід вирішувати виключно мирним шляхом. Але так як проект резолюції не допоможе досягти цілей, наша країна вирішила утриматися.

Представник Франції в ООН Ніколя де Рів’єр впевнений, що своїми діями в України «росія вирішила відкрити шлях іншим війнам»:

–  Те, що зараз відбувається у Європі, може відбутися завтра деінде у світі. Ми повинні не забувати, що поки росія продовжує умисно обстрілювати цивільну інфраструктуру та міста, це примножує порушення, які можна назвати воєнними злочинами. Франція ніколи не погодиться, аби усе диктувала сила і ніколи не визнає псевдореферендуми чи нелегальну анексію українських територій. Франція продовжуватиме підтримувати Україну, її суверенітет та територіальну цілісність стільки, скільки це буде необхідно.

Як ми бачимо, світ рішуче засуджує росію та намагається закликати до припинення війни. Ось тільки сама рф – світові терористи, зовсім не зважають на це, і на жаль у них є поплічники, хоч і не чисельні. Попри таку складну ситуацію, ми продовжуємо вірити тільки у наші ЗСУ, котрі на полі бою день за днем наближають нашу Перемогу! Молимося за вас, наші дорогі Захисники, і знаємо, що Ви зможете вигнати окупантів та відновити мир на рідній землі! Ми ж підтримуємо Вас, чим можемо і віримо, що невдовзі ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

За матеріалами:

https://suspilne.media/293856-genasamblea-oon-oficijno-zasudila-sprobu-rosii-aneksuvati-teritorii-ukraini/

https://zn.ua/ukr/POLITICS/henasambleja-oon-ofitsijno-zasudila-sprobu-rosiji-aneksuvati-teritoriji-ukrajini-rezultati-holosuvannja.html

https://tsn.ua/ato/genasambleya-oon-zasudila-sprobi-rosiyi-aneksuvati-teritoriyi-ukrayini-2178790.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11