13 жовтня, Дніпропетровщина: Нікопольський район знову втратив Героя та піддався ворожим обстрілам

Внаслідок ворожої атаки на Нікопольщину постраждав чоловік та розбито 3 десятки будинків. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що в регіоні знову було гучно через обстріли:
–  російські окупаційні війська всю ніч тероризували Нікопольщину «Градами» і важкою артилерією. Найбільше постраждав Нікополь. Там окупанти поранили 59-річного чоловіка. Наразі він знаходиться в лікарні у тяжкому стані. У місті понівечені понад 30 багатоповерхових та приватних будинків, газогони та лінії електропередач. Понад 2 тис. родин залишилися без світла. Енергетики вже розпочали відновлювальні роботи. Російські снаряди прилетіли й у лікарню, дитячий садок, краєзнавчий музей, собор, магазини, на ринок, фабрику та пошту. У Марганецькій громаді люди під час обстрілу не постраждали. Масштаби руйнацій з’ясовуються. В інших районах ніч з тривогою, та без ворожих атак і на цю хвилину спокійно.

ворог руйнує інфраструктуру, але ми все витримаємо! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  розповів про те, як минула доба у нашому регіоні:
–  Вчора рашисти завдали  удару по Кам’янському району, знову поцілили по енергетичній інфраструктурі. На жаль, є масштабні руйнування. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків. У зв’язку з цим я нагадую мешканцям області про важливість мінімізації споживання електроенергії. Адже нині одне з наших головних завдань – заощадження ресурсів.
За словами Миколи Васильовича, радіаційний фон на Дніпропетровщині – в межах норми.
Також посадовець додав, що попри непросту безпекову ситуацію в окремих куточках регіону, на Дніпропетровщину продовжують прибувати переселенці. Нині в області вже мешкає 353 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Більш ніж 143 тисячі громадян – у Дніпрі. Понад 63 тисячі – у Кривому Розі.
–  Восьмий місяць поспіль Україна живе в іншій реальності. Наблизити Перемогу ми можемо тільки разом. Допомагаючи ЗСУ, допомагаючи своїй державі. Навіть найменші зусилля – це вже внесок у спільну боротьбу. Пам’ятаймо, що в нас – велике майбутнє. До нього і йдемо всією країною! – закликав Микола Лукашук.

Нікопольщина знову прощається з Героєм. Як повідомили у Нікопольській міській раді, «9 жовтня 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, на 45-му році життя, виявивши стійкість і мужність, героїчно загинув наш земляк, солдат 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ СЕМЕНОВ Євгеній Анатолійович».  
Прощання із загиблим Героєм відбудеться сьогодні в смт. Червоногригорівка.  Щирі співчуття рідним та близьким загиблого!
Вічна пам’ять і слава нашому Захисникові!

Нікополь тримається і вірить у краще. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що міська влада продовжує ліквідовувати наслідки обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
–  Всі, кому потрібна допомога, звертайтесь до кол-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00) та 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00), — акцентував очільник Нікополя.

Разом працюємо на Перемогу. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що за офіційним повідомленням Оперативного командування «Південь», на Криворізькому напрямку нашими підрозділами закріплено успіх із звільнення населених пунктів Нововасилівка, Новогригорівка, Нова Кам’янка, Трифонівка та Червоне в Бериславському районі Херсонської області. Там тривають стабілізаційні заходи з відновлення соціальної та критичної інфраструктури.
По всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, динамічною, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України. –  За інформацією Повітряного Командування «Південь», силами та засобами протиповітряної оборони на півдні України знищено щонайменше чотири ударних вертольоти противника Ка-52. Також нашими ракетно-артилерійськими підрозділами ліквідовано склад боєприпасів неподалік Дудчан, пункт управління та вузол зв’язку в районі Суханового, – акцентував посадовець.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту. Також повністю відновлено електропостачання.
Як підкреслив Олександр Вілкул, незважаючи на всі труднощі, Кривий Ріг дбає про вимушених переселенців, які продовжують прибувати до міста. Наразі таких офіційно зареєстровано 65 тисяч, реально ж – близько 75 тисяч:
–  Ми продовжуємо надавати людям допомогу, у тому числі, з розміщенням в місцях компактного проживання, їх у місті 86. Також надається медична, психологічна та інші допомоги.
У зв’язку з напруженою ситуацією з енергетичним комплексом, який страждає від ворожих обстрілів, посадовець нагадав про необхідність неухильного дотримання режиму суворої економії електроенергії. Він додав, що за рекомендацією «Укренерго», треба розсудливо ставитися до електроспоживання не тільки ввечері – з 17:00 до 23:00, а й вранці – з 08:00 до 11:00.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
 Як бачимо, війна приносить нам чимало випробувань. Але ми впевнені, що, згуртувавшись навколо спільної мети, зуміємо все подолати! Тому тримаємося, віримо у наші ЗСУ та Перемогу України!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11