Велика сімка підтримує Україну у прагненні до миру!

11 жовтня відбулася онлайн-нарада між країнами-членами «Великої сімки» G7 (до її складу входять представники Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, США) та Президентом України Володимиром Зеленським. В її ході була обговорена ситуація, яка склалася у нашій державі після хвилі авіаударів, що вчинила рф 10 та 11 жовтня.
Глава нашої держави у своєму виступі акцентував, що Україна та весь світ має відповісти путіну на його масовані ракетні удари по об’єктам енергетичної інфраструктури: удар по енергетиці – блокування російського енергетичного сектору – нафти та газу. Також Президент України запропонував, так звану, «формулу миру» – своєрідний план, що включає заходи, які мали б позбавити путіна шансів досягти реалізації цілей в Україні.
На думку Володимира Зеленського, справедливий світ має включати такі елементи: дотримання статуту ООН із захисту територіальної цілісності та суверенітету України; збереження здатності України захищатися в майбутньому; забезпечення відновлення та реконструкції України, включаючи вивчення шляхів для цього за рахунок коштів з росії; притягнення рф до відповідальності за злочини, скоєні під час війни.
Лідери країн G7 зійшлися на думці, про те, що «жодна країна світу зараз не прагне миру більше, ніж Україна, оскільки її народ зазнає смертей, депортацій та звірств внаслідок російської агресії».

За результатами проведеної зустрічі представники країн Великої сімки оприлюднили спільну заяву, у котрій рішуче засудили російські атаки на цивільне населення в Україні, а також нові спроби росіян анексувати українські території:
– Ми ніколи не визнаємо цієї нелегальної анексії чи фіктивних референдумів, які росія використовує, щоб виправдати приєднання Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.
Також посадовці застерегли рф від використання в Україні зброї масового ураження. Мовляв, якщо росія зважиться на застосування хімічної, біологічної чи ядерної зброї, то це матиме серйозні наслідки для країни-агресора.
Наостанок світові лідери запевнили, що країни G7 продовжать накладати на рф додаткові економічні санкції. Щодо України, то нашій державі буде й надалі надаватися фінансова, гуманітарна, дипломатична та правова підтримка. Аж до нашої Перемоги!

Нам дуже хочеться вірити в те, що світова спільнота таки наважиться на рішучі дії на адресу рф, а не просто в черговий раз висловить своє занепокоєння. Україна має разом зі світом Перемогти тотальне зло під назвою «росія»!

За матеріалами:
https://ukrainian.voanews.com/a/g7-zasterigae-rosiu/6785415.html
https://www.slovoidilo.ua/2022/10/11/novyna/polityka/lidery-krayin-g7-pereraxuvaly-elementy-spravedlyvoho-myru-ukrayini

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11