29 вересня, Дніпропетровщина: ракетні удари по нічному обласному центру не обійшлись без загиблих та поранених

Вночі окупанти обстріляли Дніпро. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни ударили ракетами по нічному Дніпру. Поцілили по житлових кварталах:
– Внаслідок ворожого удару є загиблі та поранені, в тому числі діти, десятки понівечених будинків. На зараз відомо про трьох загиблих, серед них – одна дитина… Ще п’ятеро поранені, у тому числі і 12-річна дівчинка. Рятувальники дістали її з розбитого дому, де вона просто спала, коли туди прилетіла російська ракета… Повністю зруйновані кілька приватних осель. Рятувальники продовжують розбирати завали – шукають людей. Є вірогідність, що там ще можуть бути й діти… У місті пошкоджені понад 60 приватних будинків та кілька багатоповерхових. Понівечений ринок, автобуси, автівки та лінії електропередач. Грьобаний «руський мір». Розплата настане.

Ворог здійснив масовану атаку на регіон. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що неспокійно було вчора ввечері й на Нікопольщині:
– рашисти вгатили з артилерії по Червоногригорівській громаді, що у Нікопольському районі. Минулося без постраждалих. Є пошкодження десяти будинків, господарчих споруд, зачепило автівку й лінію електропередач.
Також, за словами посадовця, вчора ввечері силами нашої ППО над Синельниківським районом було збито дві ракети, одну – над Криворізьким. Ще одна влучила у підприємство, що на Криворіжжі, там пошкоджено виробничі споруди. На щастя, без жертв.
Окрім цього, ввечері під обстріл потрапила Зеленодольська громада. Перебито лінію електропередач. Люди, на щастя, неушкоджені.
– Російські окупанти – нелюди і вбивці, які відповідатимуть за все, що накоїли, – впевнений Микола Лукашук.

Нікополь продовжує ліквідовувати наслідки обстрілів. Мер м.Нікополь Олександр Саюк зазначив, що ніч минула з тривогами, але, дякувати Богу, Нікополь під обстрілами не був. На щастя, у місті за минулу добу немає пошкоджень та постраждалих.
Як акцентував посадовець, міська влада продовжує працювати над ліквідацією попередніх обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства Нікополя працюють у штатному режимі.

Ворог хоче нас зломити, але ми однозначно вистоїмо! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що окупанти варварськими обстрілами продовжують терор мирних громад та населення. Так, вчора ввечері, близько 20.40, ворог завдав ракетного удару по Кривому Рогу. Внаслідку повітряної атаки одна ракета Х-59 – була збита, інша – влучила в об’єкт цивільної інфраструктури. Удар спричинив суттєві руйнації. Наразі триває ліквідація його наслідків.
– Незважаючи на застосування ворогом усіх видів озброєнь, на Криворізькому напрямку ситуація повністю контролюється ЗСУ. За інформацією оперативного командування «Південь», наші війська продовжують позиційні бої для покращення та закріплення свого положення. У Бериславському районі ворог спрямував диверсійно-розвідувальну групу з 4 осіб, яка була зупинена. Також окупанти 3-ма танками спробували провести наступальні дії в напрямку Чкалове-Безіменне: 1 танк підірвався на міні, 2 – втекли. Ракетно-артилерійськими підрозділами знищено ворожий склад боєприпасів у Новоолександрівській громаді Херсонщини, – доповів Олександр Юрійович.
У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
Також Військова адміністрація відпрацювала схеми робіт з ліквідації можливих надзвичайних подій, викликаних збройною агресією. Місто додатково закупило ще 37 генераторів та 100 теплових пушок різної потужності. Крім того, здійснено підготовку резервних джерел живлення для об’єктів інфраструктури, а також заготовлено паливно-мастильні матеріали для них. Підготовлено понад 50 таких джерел різної потужності.
– Наше місто-фортеця працює, всі ми разом наближаємо Перемогу. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.

 
Тримаємося, віримо тільки в ЗСУ! Упевнені, що зможемо Перемогти вселенське зло і відновити мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11