Позиція міністра оборони України Олексія Резнікова стосовно «чмобілізації», псевдоволевиявлення на тимчасово окупованих територіях та стану ядерної зброї росії

     Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» відверто висловився стосовно останніх тактичних дій російського військового і  державного командування. Зазначив, що подібні кроки щодо мобілізації та ядерного шантажу були очікуваними, але вони дуже сумнівні в плані результативності.

     Мобілізацію в рф, за словами Резнікова, назвали «частковою», тому дуже логічним і за граматикою, і за характером, буде її скорити до «чмобілізації». Очільник міністерства оборони констатує, що подібні дії були викликані реакцією на суттєві втрати російських військових в Україні.

  • Вони втратили від 50 тисяч убитими та щонайменше 100 тисяч пораненими. Причому, це були підготовлені вояки. Абсолютно логічна реакція військово-політичного керівництва кремля – почати заповнювати ці втрати, – говорить міністр.

     Якщо ж говорити про майже 100% результати псевдореферендумів на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей, звісно, на користь приєднання до росії, то весь цей шарж Захід не визнає. А от «вєлікіє російскіє» юристи обов’язково продадуть цей захід, як легітимний, аби підвищити ворожі настрої проти України у «сірій масі».

  • Це тимчасово окуповані наші (українські) території, – коментує Резніков. – Це території України, визнані всіма, тож і HIMARS, і 155-й калібр продовжуватимуть деокуповувати наші землі. (У вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США не проти того, щоб Україна використовувала західне озброєння для повернення територій, де рф організувала псевдореферендуми, – ІФ-У).

     Оцінку дій українського військового командування міністр оборони охарактеризував так:

  • Глобальний розвиток подій – це Валерій Залужний та весь Генштаб. Там сидять серйозні мужики, які прораховують на декілька ходів уперед, як ми реагуватимемо на ту чи іншу ситуацію на фронті. Зокрема, ми отримуємо дані розвідки. Є визначені кроки, пов’язані у тому числі і з формуванням резервів, їхньою підготовкою. До речі, зараз у Великій Британії проходять підготовку 30 000 українських резервістів – вмотивованих людей, а не загнаних, як стадо баранів. Чи потрібна буде Україні додаткова мобілізація – вирішуватиме Генштаб та Президент.

https://interfax.com.ua/news/general/861844.html

     З приводу вірогідності ядерного удару з боку рф, Олексій Резніков не береться коментувати достеменно. Він упевнений, що така загроза існує і що, знаючи «дружелюбність сусіда» не варто відкидати найбільш небажаних сценаріїв:

  • Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди існує можливість того, що він психоне. Наскільки це у відсотках? Я не берусь сказати. Чи залишилися у них носії? Так, лишилися. Їх можна донести й «Іскандерами», й «Калібрами», і літаками. Якої вони якості та стану у мене запитання.

     Подібні запитання міністр оборони якось обговорював з другим Президентом України Леонідом Кучмою. Якраз він завершував передачу ядерної зброї рф, термін придатності якої закінчився у 1997 році. Чи має вона нині якийсь потенціал для ураження – сказати важко.

     Олексій Резніков також додав, що нині росія має у своєму арсеналі українські ракети «Сатана», вироблені на нашому заводі 40 років тому.

  • І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам?… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там, – підсумував очільник міноборони.

https://interfax.com.ua/news/general/861844.html

     Чи наважаться наші вороги застосувати ядерну зброю, прикриваючись захистом «своїх територій» – це питання залишається риторичним. Та все ж таки сподіватимемось на те, що у російських верхівках залишилась хоч крапля розсудливості. Вони мають оцінювати ризики ймовірної катастрофи, яка для самої федерації обернеться трагічним бумерангом.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11