Деталі восьмого пакету санкцій Євросоюзу для росії

     Єврокомісія (ЄК) пропонує в рамках восьмого пакету антиросійських санкцій заборонити імпорт дорогоцінних металів і каменів, ввезення косметики і засобів гігієни, аж до туалетного паперу. Ввести санкції проти президента концерну «калашніков» алана лушнікова та російського філософа олександра дугіна. Цей перелік ЄК вже ухвалила.

     – Нам не можуть бути прийнятними ані фіктивні референдуми, ані анексія хоч якоїсь території України. Маємо рішучість змусити кремль заплатити за подальшу ескалацію, – заявила президент ЄК Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі.

     За  словами посадовиці, санкції «дуже вдарили по системі правління путіна».

     – Вони суттєво ускладнили ведення війни. І ми нарощуємо наші зусилля, – додала вона.

                                                                    Обмеження на імпорт та експорт

     Санкційний проект має на меті заборонити імпорт деяких сталеливарних виробів з росії, аби ще більше позбавити країну джерел доходу.

     ЄС також розглядає експортні обмеження як спосіб послабити армію кремля. Запропоновані заборони на експорт націлені на напівпровідники, літаки і конкретні хімічні речовини, що мають вирішальне значення для збройних сил країни.

     – Мета – позбавити військовий комплекс кремля ключових технологій, – сказала фон дер Ляєн.

     Комісія хоче заборонити імпорт «певних елементів, що використовуються в ювелірній промисловості, таких як каміння та дорогоцінні метали». Вона пропонує ввести санкції проти найбільшої російської алмазодобувної компанії «алроси».

                                            Заборона на ввезення мила та навіть туалетного паперу

     Низка звичайних предметів домашнього вжитку також потрапила до списку заборонених до ввезення. Там є «краса або макіяж» (косметика), а також «приладдя для гоління» і «персональні дезодоранти». До цього списку також потрапило мило, туалетний папір, зубна нитка та косметички.

                                                                Табу на надання послуг та персональні заборони

     Документом також забороняється надавати архітектурні й інженерні послуги росіянам, а також юридичні або ІТ-консультації.

     Ще одна пропозиція, яка має привернути увагу, – заборона громадянам ЄС входити до складу рад директорів російських державних підприємств.

     До списку персональних санкцій увійшли російський філософ олександр дугін, співак, лідер гурту «любе» микола расторгуєв і найбільший акціонер та основний власник концерну «калашніков» алан лушніков.

     Окрім цього, головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель пообіцяв запровадити санкції проти тих, хто допоміг організувати псевдореферендуми на окупованій росією території України, а також проти тих, хто оминає європейські санкції.

     Віримо, що всі ці санкції будуть й надалі ставати ще більш дієвими та врешті вщент знищать економіку агресора. А це, в свою чергу, зупинить можливість подальшого ведення війни.

     За матеріалами:

https://www.rbc.ua/ukr/news/zmi-diznalisya-detali-vosmogo-paketu-sanktsiy-1664446162.html https://ua.korrespondent.net/world/4521050-staly-vidomi-detali-novoho-paketa-sanktsii-yes

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11