Новини Дніпропетровщини, 30 вересня: вночі Дніпро знову пережив ракетну атаку з загиблим та постраждалими

рашисти знову атакували Дніпро. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі окупанти скерували на Дніпро ракети «Іскандер»:

Внаслідок ворожої атаки одна людина загинула і п’ятеро поранені. Крилаті ракети знищили транспортне підприємство. Під час пожежі, яку спричинив удар, згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені. У місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі. Рятувальники з ночі працюють на місцях «прильотів» і з’ясовують масштаби руйнувань. Гаряче вночі було і на Нікопольщині. Росіяни тричі вгатили по району «Градами» та важкою артилерією. У Червоногригорівській громаді пошкоджено промислові об’єкти, десяток приватних будинків, водопровід та лінія електропередач. У Нікополі снаряди зачепили приватні оселі. На щастя, минулося без загиблих та поранених.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

нелюди вбили цілу родину. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу обласного центру загинула родина:

Двоє жінок і двоє дітей стали жертвами російського терору. Вже встановлено, що по Дніпру вдарили ракетами Х-22. За даними Повітряних Сил ЗСУ, бойова частина однієї ракети важить 900 кг. 900 кілограмів – на мирну сім‘ю із дітьми… Світла пам‘ять загиблим і сил їхнім близьким, щоб пережити це горе. Семеро людей дістали поранення. Постраждалим – від 12 до 65 років. Їм надано медичну допомогу, двоє людей перебувають під наглядом лікарів.

Рятувальники завершили пошукові роботи та розбір завалів на місці прильоту. Я дякую кожному співробітнику ДСНС, який сумлінно виконав свою роботу і виконує її щодня, поки російські нелюди тероризують всю Україну.

Микола Васильович впевнений, що «окупаційна армія російської федерації буде відповідати за всі злочини. Якщо хочуть жити – мусять здатися. Інакше будуть утилізовані нашими ЗСУ».

Посадовець закликав мешканців області бути дуже обережними та реагувати на сигнали повітряної тривоги, особливо у найближчі декілька днів:

Ворог готується визнати окуповані території, на яких провели «референдуми», частиною рф. Невідомо, що спаде на думку цим нелюдам. Тому нагадую – або укриття, або правило двох стін, або хоча б паркінг, якщо ви будете в цей момент на вулиці. Пам’ятайте, що ЗСУ помстяться за кожного вбитого українця. А нам робити своє, продовжуємо працювати задля держави. Україна – Переможе.

https://www.facebook.com/nbankr

Всім дуже важко, але треба триматися! Мер м.Покров Олександр Шаповал повідомив, що наразі завершується ще один тиждень війни. Весь цей час «армія» вбивць не припиняє обстрілів, внаслідок яких гинуть мирні люди, діти.

Звісно, пробачення за такі злочини нікому з них не буде! – акцентував Олександр Миколайович.

Щодо ситуації у Покрові, то місто прожило цей тиждень напружено. Попри це, покровчани у повному обсязі отримують комунальні, медичні та соціальні послуги.

Місто продовжує співпрацю з благодійними організаціями, надає допомогу переселенцям.

Міський голова подякував кожному, хто працює та наближає Перемогу. Також він закликав вірити в ЗСУ.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Прості правила здатні зберегти життя. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що вчора вранці окупанти вдарили з «Ураганів» по Зеленодольській громаді Криворізького району забороненими Женевською конвенцією касетними снарядами. Удар прийшовся по зупинці транспорту:

Внаслідок поранення отримали 19 людей. У той час вони просто йшли на роботу. 15-ть поранених, з них четверо у тяжкому стані, евакуйовані в лікарні Кривого Рогу, їм надається вся необхідна допомога. Всім цим військовим злочинам немає виправдань і немає прощення. За кожну сльозу матерів, за кожну загиблу дитину, за кожного пораненого мирного мешканця – терористи повинні і будуть покарані.

Щодо ситуації на фронті, то на Криворізькому напрямку, то вона зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України. За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші військові продовжують закріплення на звільнених територіях, ведення тактичних боїв, вогневий тиск на ворога для послаблення його позицій. В напрямку Безіменного від Чкалового ворог намагався покращити своє тактичне положення. Успіху не мав, із втратами відступив. Ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удари по двом станціям радіоелектронної боротьби в Бериславському районі. підтверджено ураження зосередження живої сили та військової техніки у районі Нової Кубані Херсонської області. Також нашими підрозділами збиті три безпілотних розвідника типу «Орлан-10».

У самому Кривому Розі ситуація повність стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади чітко і злагоджено виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Шановні криворіжці, наше місто живе і працює. Військові з честю виконують свій обов’язок і проявляють мужність та героїзм. Ми вміємо перемагати, і якщо ворог думає, що може нас залякати своїми ракетами, то він сильно помиляється. Перемога буде за нами, – акцентував Олександр Вілкул.

Враховуючи те, що загроза нанесення ворогом ракетних ударів не зникла і на додачу до неї слід зважати на імовірність застосування й дронів-камікадзе, посадовець наполегливо закликав мешканців міста та району неухильно дотримуватися правил повітряної тривоги, берегти себе та близьких.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Ані на мить не опускаємо руки, знаємо, що завдяки нашим мужнім ЗСУ зуміємо вистояти, вигнати рашистів та відновити мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11