28 вересня, новини Дніпропетровщини: рашисти продовжують терор мирних громад Нікопольського та Криворізького районів

Нікополь знову потрапив під ворожий вогонь. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни всю ніч тероризували Нікопольщину «Градами» та важкою артилерією:

По Нікополю ударили тричі. У місті понівечені понад 10 багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, зупинка транспорту, газогони та 6 ліній електропередач. Ворожі снаряди залишили без світла майже 8 тис. родин нікопольчан. Аварійні бригади енергетиків розпочнуть роботи, як тільки мине загроза нових обстрілів. У Марганецькій громаді наслідки атаки з’ясовуються. На місці працюють рятувальники та поліція. Всюди минулося без постраждалих. У Криворізькому районі напередодні ввечері наша ППО збила російську ракету Х-59. В інших районах ніч пройшла без надзвичайних ситуацій і на цю хвилину спокійно.

Потерпає і Криворізький район. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора під ворожим ударом знову опинилося Криворіжжя:

окупанти протягом дня тричі гатили по Зеленодольській громаді. Били з «Ураганів» та ствольної артилерії. У Великій Костромці пошкоджено два житлові будинки і легкову автівку, приміщення одного з підприємств. На щастя, минулося без постраждалих.

За повідомленням посадовця, радіаційний фон на Дніпропетровщині залишається в межах норми.

Микола Васильович звернувся до всіх мешканців нашої області з проханням зберігати пильність та дотримуватися інформаційної гігієни:

Фільтруйте все, що читаєте в мережі. Пам’ятайте, що ворог ані на хвилину ну припиняє вести інформаційну війну, мета якої – паніка і страх. Наші військові – найкращі. І зроблять все, аби звільнити державу від окупантів. Покладаємося на українських Захисників, віримо в Президента і виборюємо Перемогу разом. Україна – Нездоланна!

Нікополь, зі святом! Мер міста Олександр Саюк повідомив, що сьогодні, 28 вересня – День народження Нікополя:

Хочу привітати всіх нікопольців з Днем нашого міста! На жаль, ми не можемо зараз святкувати, але прийде мирний час, і обов’язково все буде.

Окрім того, посадовець додав, що, попри важку ситуацію, інфраструктура та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.

Кожен день наближає нас до Перемоги! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними Силами України. Наші воїни завдають ворогу втрат та готові до будь-якого розвитку подій:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», протягом ночі наші підрозділи завдавали ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по районах зосередження ворожих сил та їх засобів протиповітряної оборони. Зокрема, по пункту розгортання зенітно-ракетного комплексу «Бук-М3» в Бериславському районі. Також уражено 4 осередки ворожого озброєння, техніки й 4 склади з боєприпасами.

Триває і розмінування територій району після ворожих обстрілів. Лише за два дні з початку цього тижня на території Криворізького району саперами знешкоджено 2 реактивні снаряди від «Ураганів» та 8 бойових касетних елементів від «Торнадо-С». У зв’язку з цим Олександр Юрійович наполегливо нагадав, що категорично заборонено чіпати підозрілі предмети. У разі їх виявлення слід негайно викликати надзвичайників за номером «101» чи працівників поліції – «102».

Посадовець акцентував на тому, що у Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контрольована.

Військова адміністрація прийняла рішення для зручності криворіжців: з 1 жовтня зовнішнє освітлення у місті працюватиме довше. Ввечері воно автоматично вмикатиметься з моменту настання сутінків і вимикатиметься о 22.00 з початком комендантської години.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.

Продовжуємо тримати кожен свій фронт, вірити у нашу силу та незламність! Все 100% буде Україна! Інших варіантів навіть не припускаємо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11