Україна отримає модульні госпіталі для постраждалих від війни регіонів

     Естонія долучиться до посилення медичної інфраструктури України і надасть модульні госпіталі для регіонів, де точаться бойові дії. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоровʼя України (МОЗ).

      Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда провів зустріч з міністром економіки та інфраструктури Естонії Рііною Сіккут й Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууско. Він подякував партнерам “за підтримку та спільну роботу на Перемогу України”.

     — Зараз у нас є актуальна потреба в модульних конструкціях з можливістю автономної роботи. Колеги з Естонії зможуть поставити нам такі модулі та мобільні госпіталі для того, щоб їх можна було використовувати під час відновлення зруйнованих будівель закладів охорони здоровʼя, – зазначив Олександр Комаріда за результатами перемовин.

      Таким чином, українці матимуть змогу отримувати своєчасну медичну допомогу навіть там, де рашисти зруйнували лікувальні заклади.

     В МОЗ наголошують, що естонські колеги братимуть участь у розвитку системи реабілітації України, зокрема обмінюватимуться досвідом щодо психічної та фізичної реабілітації. Співпраця також торкається розвитку ІТ-рішень для галузі охорони здоров’я.

https://www.kmu.gov.ua/news/estoniia-doluchytsia-do-posylennia-medychnoi-infrastruktury-ukrainy

     В Естонії чудово розуміють, якому підступному ворогові протистоїть наша держава. У сталінські часи естонці теж боролися за свою незалежність, пережили депортацію до Сибіру. Як і всі балтійські країни, Естонія займає чітку принципову позицію, надає Україні всебічну підтримку на міжнародній арені та всіляко допомагає нашому народу на шляху до Перемоги.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11