Вступники можуть повернути гроші за скасоване пробне ЗНО або направити свій внесок на допомогу армії

     Цьогоріч через війну в Україні скасовано проведення традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, відмінили і пробне ЗНО-2022. Вступникам, які зареєструвалися для його проходження, буде повернуто частину сплачених, але не використаних коштів на підготовку. Сума, що підлягає поверненню, залежатиме від регіону, де вступник планував проходити тестування. Є можливість направити свій внесок на допомогу ЗСУ.

      Набув чинності затверджений Міністерством освіти і науки України Порядок повернення невикористаної частини коштів, сплачених за участь у пробному ЗНО-2022. Розмір внеску різнився в залежності від області. Для вступників Дніпропетровщини він складав майже 300 грн. Як повернути невикористані кошти, розповіли у обласній військовій адміністрації.

     — Розпорядитися коштами за ЗНО вчорашні вступники можуть на власний розсуд. Повернути їх на особистий рахунок, або перевести на підтримку ЗСУ. Зробити це легко. Все онлайн. Важливо бути уважним при заповненні форм, сказав директор обласного департаменту освіти і науки ОВА Олексій Полторацький.

      Авторизувавшись на спеціальному сервісі, необхідно вказати, куди робили внесок за пробне ЗНО, логін та пароль доступу до персональної сторінки учасника.

     Якщо ж вступник прийняв рішення переказати гроші на підтримку ЗСУ, він підписує на це згоду. Необхідно вказати прізвище та ім’я так само, як під час реєстрації на пробне ЗНО.

     При заповненні форми уникайте помилок. У випадку неправильного заповнення доведеться звертатися до центру оцінювання якості освіти й очікувати на виправлення даних.

https://adm.dp.gov.ua/news/yak-cogorichni-vstupniki-dnipropetrovshchini-mozhut-rozporyaditisya-vneskom-za-skasovane-probne-zno

      Хоч як би не намагалися окупанти вкрасти у наших дітей право на освіту, українська молодь не втрачає жаги до нових знань та залишається патріотично налаштованою частиною українського суспільства. Тому навчання та допомога незламним ЗСУ є пріоритетними напрямками молодого покоління.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11