14 вересня, Дніпропетровщина: Нікополь пережив ще одну “гарячу” ніч під ворожими обстрілами

     На Нікопольщині знову було гаряче від російських снарядів. Про це написав керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

      – Ворог обстріляв район тричі за ніч. Гатив з важкої артилерії по Нікопольській та Марганецькій громадах. Випустив 75 снарядів. Обійшлося без загиблих та постраждалих.

     Сам Нікополь був атакований двічі. У місті пошкоджені до 20 будинків, кілька газогонів та ліній електропередач. Без світла лишилися майже 3 тис. помешкань. Частину уже підключили. Енергетики продовжують лагодити мережі.

      У Марганецькій, Мирівській та Томаківській громадах, які напередодні увечері лишилися без води через ворожі обстріли, тривають відновлювальні роботи.

      У решті районів ніч минула без обстрілів.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Ворог не припиняє бити по мирним людям. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив, що по Нікополю рашисти випустили три десятки снарядів:

      – У місті виникло дві пожежі – горів гараж та приватне помешкання. Всього пошкоджено 18 житлових будинків, де мирно спали цивільні люди. Також 9 господарчих споруд, 5 ліній електропередач, два газопроводи, автівка, трансформаторна підстанція та неексплуатований магазин. Попередньо, без жертв. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

      Голова облради нагадав, що уламки снарядів після обстрілів чіпати не можна. У разі їх виявлення, слід негайно телефонувати до поліції або ДСНС. Так, учора піротехніки виявили й знешкодили кілька реактивних та артилерійських снарядів і гранату. В с. Мар’янське снаряд 122 мм від РСЗВ “Град” застряг просто в кімнаті приватного будинку. Його знешкоджено, люди не постраждали.

     – Віримо в Збройні сили, Президента і свою державу. Перемога обов‘язково буде за нами, – впевнений Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

     “Інфраструктура та комунальні підприємства Нікополя працюють, — звітує очільникр міста Олександр Саюк.

      Допомагайте за можливості сусідам, товаришам. Не залишайтесь осторонь чужої біди. Хочу побажати вам доброго робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! закликав Олександр Іванович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     На Криворізькому напрямку фронту ситуація залишється напруженою, але стабільною. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що бойовий дух наших військових дуже високий, вони успішно виконують усі розпорядження:

     – За даними оперативного командування “Південь”, за добу наші підрозділи відпрацювали 110 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та бойової техніки, по підрозділах ППО й радіоелектронної боротьби ворога, а також тримаючи вогневий контроль над переправами і логістичними центрами на окупованій території. Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах окупаційних військ. Сили оборони півдня України продовжують виконання завдань і вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя у звільнених громадах.

      Разом із військовими була проведена евакуація 21 людини зі звільненої Миролюбівки Херсонської області. Серед них двоє дітей та люди, яким вже за 80 років. У Кривому Розі їм надають всю необхідну допомогу, в тому числі з розселенням.

     У самому Кривбасі працює вся інфраструктура, комунальні підприємства, медична сфера та соціальні установи. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває видача безкоштовних продуктових наборів від міста. Їх отримали понад 146 тисяч малозабезпечених криворізьких сімей. Кривий Ріг надає допомогу прифронтовим громадам.

     – Наше місто-фортеця живе та працює. Усі разом ми наближаємо перемогу, яка обов’язково настане. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу! Давайте кожен із нас запитає сам у себе: «що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра!». – закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11