Відпрацювали дії при умовній радіаційній загрозі

     Сьогодні, як і попереджали у міськвиконкомі, в Покрові проходили важливі тренування. На них відточували дії екстрених служб, органів влади, представників підприємств, установ та організацій міста, а також його мешканців, на випадок виникнення радіаційної небезпеки. Приводом до проведення таких заходів стала ядерна загроза, котра нависла над всією Україною після захоплення російськими окупантами Запорізької атомної електростанції та вчинення постійних провокацій з її території.

     Основна мета тренувань – практичне відпрацювання взаємодії всіх причетних служб (поліції, ДСНС, екстреної медицини) та органів влади у разі виникнення радіаційного витоку.

     Під час умовної надзвичайної ситуації пролунали звуки оповіщення для інформування населення, було розгорнуто евакуаційні штаби, біля яких реєстрували людей. Залучили  спеціальну техніку, обладнання та засоби захисту, які використовували для евакуації жителів, надання першої допомоги та дезактивації транспорту.

     В результаті тренувань алгоритм дій при виникненні ядерної загрози було відпрацьовано на високому рівні. Але ми щиро віримо в те, що подібні заходи так і залишаться із приписом «умовні», й ніколи не застосовуватимуться в реальному житті. Наразі рівень радіації в нашому місті та по всій Дніпропетровській області в межах норми.

                                                                                              За інформацією з Офіційного сайту Покровської міської ради

https://pkrv.dp.gov.ua/news/u-pokrovi-vidpracyuvalu-organizaciyu-reaguvannya-na-umovnu-radiaciynu-zagrozu-8057

                                                                                                                                                Фото прес-служби міського голови

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11