Парламент призначив нового голову Фонду держмайна. Хто ним став?

Верховна Рада проголосувала за нового голову Фонду державного майна України. Відомство очолив народний депутат від фракції «Голос» Рустем Умєров.

За новопризначення проголосували 282 депутата.

Що відомо про Рустама Амєрова?

Рустем Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Делегат Курултаю кримськотатарського народу і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Заступник Керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи. 

Свою кар’єру Умєров розпочав в компанії Lifecell, де з 2004 по 2010 роки займав різні керівні посади. Також він займався юридичною підтримкою та логістикою, інвестиційною діяльністю.

У липні 2019 року на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради був обраний народним депутатом України від політичної партії «Голос». Із грудня 2020 року – співголова депутатського об’єднання «Кримська платформа» у Верховній Раді.

З початку повномасштабного вторгнення Умєров увійшов до складу української делегації на переговорах з рф. Також з 19 липня політик очолює тимчасову слідчу комісію, яка контролює використання військової допомоги Україні.

На даний момент Рустем Умєров вже встиг скласти повноваження нардепа. Очікується, шо він зможе змінити формат роботи Фонду та залучити нові інвестиції.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11