8 вересня, Дніпропетровщина: Нікопольщина знову була під обстрілами

В зоні ураження – Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч у регіоні знову минула з тривогами та обстрілами:
–   Росіяни чотири рази направляли свої «Гради» та важку артилерію на Нікопольський район. Попередньо, ніхто не постраждав. Марганецьку громаду обстріляли тричі. Пошкоджене підприємство. Зараз на місці працюють фахівці. Масштаби руйнацій у громаді з’ясовуються. В Нікополі понівечені 11 приватних будинків та господарські споруди біля них, декілька панелей сонячної електростанції, місцева гімназія. Обірвана лінія електропередач. Електрики вже розпочали її відновлення.
В інших районах ніч була спокійною і на цю хвилину тихо.

Область бережуть наші ЗСУ. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук   додав, що Марганецьку громаду було обстріляно і вчора. На щастя, люди не постраждали.
– Кордони нашого регіону –   під надійним захистом Збройних Сил України. Щодо радіаційного фону, то він, за повідомленням ДСНС, знаходиться в межах норми, –акцентував посадовець.

Місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що, незважаючи на постійні обстріли, інфраструктура міста та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Очільник вкотре звернувся до мешканців з таким повідомленням:
–  Допомагайте за можливості сусідам, товаришам. Не залишайтесь осторонь чужої біди. Якщо вам потрібна допомога, звертайтесь до колл-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами телефонів: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00)

ЗСУ наближають нашу Перемогу! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу повідомив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою та динамічною, але її розвиток перебуває під контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші воїни методично та точно завдають ударів по логістичним шляхам ворога, чим суттєво деморалізують особовий склад окупаційних військ. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано вогневого ураження по районам зосередження живої сили, озброєння, військової техніки ворога та по їх пунктам управління. Також нашими силами протиповітряної оборони був збитий ударний ворожий гелікоптер К-52, а у Бериславському районі знищено склад боєприпасів ворога.
Як говорить посадовець, за минулу добу у Криворізькому районі обстрілів не було. А ось вибух, який вчора чули мешканці, це результат роботи саперів, які знешкодили ворожу ракету, що раніше прилетіла у Гречаноподівську громаду, але не здетонувала.  
Щодо ситуації в самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в робочому режимі.
– Наше місто-фортеця живе та працює. Навіть не дивлячись на війну, Кривий Ріг не зупинив особливо важливі проекти для людей, спрямовані на поліпшення медичного обслуговування. Військовою адміністрацією міста також створено необхідний стратегічний запас медикаментів, – повідомив важливий момент Олександр Вілкул.
Очільник військової адміністрації закликав всіх мешканців регіону й надалі зберігати спокій, витримку та вірити у наші Збройні Сили і Перемогу України!
 
Тримаємося, віримо в ЗСУ, робимо все, від нас залежне, для наближення Перемоги! Разом ми – могутня сила і щодня це підтверджуємо!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11