Бюджет країни-2023. Яким він буде в умовах війни?

Президент України Володимир Зеленський у традиційному зверненні до українців, розкрив деталі структури державного бюджету-2023.

Так, за його словами, основним пріоритетом бюджету України на 2023 рік стане фінансування сектору безпеки та оборони. На ці галузі буде спрямована рекордна сума – понад 1 трильйон гривень.

Другий, не менш важливий пункт, на який звернув увагу глава держави, – це соціальні зобов’язання перед громадянами. За його словами, вони будуть забезпечені у повному обсязі. Зокрема, український Уряд одержав завдання з проведення індексації пенсій.

Третій нюанс, з урахуванням якого верстався бюджет, – це максимальне скорочення всіх некритичних витрат держави, тобто всього, що не має на меті допомогти обороні, економічному розвитку країни, соціальному та культурному забезпеченню людей.

Відповідно, Уряд повинен представити програму скорочення витрат на державні підприємства, апарат, інститути, які не відповідають потребам цього особливого часу. Очікую від чиновників пропозицій, – зазначив Володимир Зеленський.

Володимир Олександрович додав, що бюджетом передбачається активізація економічних відносин. В тому числі, буде збережена програма кредитування «Доступні кредити 5-7-9%». Також продовжать діяти інші програми, які допомагають бізнесу зберегти робочі місця та залучати нових співробітників.

Глава держави уточнив, що планується створення спеціального фонду відновлення, який наповнюватиметься коштом конфіскованих російських активів. Президент підкреслив, що проект бюджету країни на наступний рік вчасно буде поданий до Верховної Ради.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11