Сила правди – ефективна зброя в руках українських журналістів

     Сьогодні, 8 вересня, у світі відзначається Міжнародний День солідарності журналістів та День грамотності. Паралельно – в Україні триває 187 доба повномасштабної війни, розв’язаної росією. Агресія підступного ворога проти нашої миролюбної і незалежної держави немає меж. Цинічно та жорстоко рашисти здійснили безліч воєнних злочинів, терористичних актів та небачених звірств, вбили тисячі ні в чому не винних цивільних людей. Це робиться для того, щоб страх та паніка взяли верх, послабивши наш супротив загарбникам. З першого дня війни, починаючи з 24 лютого, українські журналісти обʼєдналися для того, щоб доводити людям оперативну, обʼєктивну та перевірену інформацію про події в Україні.

     Понад півроку мас-медіа тримають свій інформаційний фронт, ризикуючи життям і здоровʼям, цілодобово ведуть репортажі з найгарячіших точок країни, а деякі навіть переховуючись у тилу ворога, попри смертельну небезпеку висвітлюють життя людей, що опинилися у тимчасовій окупації. Рутинна робота “солдатів інформаційної війни” – це щоденний прояв героїзму, сміливості, патріотизму, відданості державі. Завдяки професійності та мужності українських медійників правда про війну в Україні шириться всіма куточками планети. Солідарність журналістів, народу, влади, всіх українців – це та міць, яка доповнює наші Збройні Сили. Разом ми – “Перша армія світу”, бо впевнено протистоїмо вселенському злу, залучивши до боротьби іноземну спільноту.

     Ворожа пропаганда не може здолати могутність правди, просуваючи кремлівські наративи. Агресор це також прекрасно розуміє, тому прагне знищити свободу слова та влаштовує полювання за працівниками українських ЗМІ.

      З початку широкомасштабної фази війни проти України загинуло понад тридцять журналістів – українських та іноземних. Вони просто виконували професійний обовʼязок, разом зі своїм народом стояли пліч-о-пліч на захисті рідної землі, незалежності країни, загальнолюдських цінностей.

     Тож, ми з Вами маємо памʼятати ціну правди і дбати про свою інформаційну гігієну, черпати відомості тільки з перевірених джерел, особливо тепер – на тлі підлої гібридної війни російського агресора проти нас. Не дарма рф роками веде кампанії з дезінформації, вкладає в них величезні ресурси. Ворог шукає розбіжності між нами, щоб посіяти чвари, розколоти й послабити суспільство. Але українці – освічена та мудра нація, ми не дали себе ошукати в інформаційному просторі, а навпаки – підтримуємо і допомагаємо один одному, нашій армії та державі, невпинно працюємо для досягнення спільної мети.

     Тому сьогодні, у Міжнародний День грамотності, можемо пишатися своєю обізнаністю у різних сферах життєдіяльності країни. Українці довели, що здатні критично мислити та творчо підходити до вирішення поставлених завдань, навіть військових. Цим пояснюються наші успіхи на полі бою, економічному, політичному, волонтерському, культурному та багатьох інших фронтах.

     Шановні колеги, прихильники інформаційної гігієни та грамотності, в усіх її проявах, бажаємо Вам лише гарних звісток з передової, добрих новин, надихаючих подій, мирного, щасливого життя під синьо-жовтим стягом Незалежної України. Для цього продовжуємо тримати стрій та крок за кроком прямувати до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11