Новини Дніпропетровщини, 1 вересня: окупанти не припиняють вчиняти воєнні злочини проти мешканців регіону

     Рашисти знущаються з мирних людей. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч та ранок в регіоні знову пройшли неспокійно:

     – Ворог обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. Так, Нікопольський район російські війська атакували чотири рази – стріляли по чотирьох громадах. По Нікополю та Червоногригорівській громаді били «Гради». У Червоногригорівці ворог поцілив по центру селища. Попередньо, поранена одна людина – 70-річний чоловік. Він знаходиться у лікарні, стан – важкий.. Окрім того, у селищі пошкоджені 12 будинків, ліцей, селищна рада. Снаряди зачепили і лінію електропередач. У Нікополі, на щастя, минулося без руйнувань та постраждалих. По Мирівській та Марганецькій громадах гатила ворожа важка артилерія. Є руйнації, люди цілі. У Марганецькій громаді виведена з ладу лінія електропередач. 3 тисячі сімей лишилися без світла. Половину з них електрики уже підключили. Роботи тривають.

     У Криворізькому районі росіяни вкотре ударили по Зеленодольській громаді. Понівечені господарчі споруди. Люди неушкоджені.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid09fUyNC9K2n5b3BorrfdgXLDonS5fxYqsrx42QGiDiAnAYzwkU9cY6jPWxtH4LPjUl

 

     Ще один трагічний випадок через необережність. Валентин Резніченко також повідомив трагічну новину:

     – У Синельниківському районі загинув 17-річний хлопець. Він торкнувся касетного боєприпасу. Той здетонував…

     За словами посадовця, це вже восьма смерть в області через такі боєприпаси. У зв’язку з цим Валентин Михайлович вкотре закликав всіх мешканців регіону не наближатися до вибухівки, що лишається після ворожих обстрілів, не відвідувати лісосмуги та інші місця, де можуть знаходитися залишки касетних снарядів.

     – Якщо ви помітили підозрілий предмет, негайно телефонуйте рятувальникам за номером «101» або поліції – за номером «102». Пам’ятайте про те, що касетні боєприпаси підступні. Вони небезпечні ще якийсь час після «прильотів». Будьте обачними. Це врятує життя!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid0AnF9NNhfZ6TGe4wjbY7bt6EM31eJZBvR7r9RR9Dzvunu4sVfdaeyBWFJnHGEQVqyl

      Тримаємося та віримо в ЗСУ. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що вчора вдень під  ворожий обстріл потрапив Синельниківський район:

     – Є пошкодження житлових будинків. Люди, на щастя, не постраждали.

     Микола Лукашук вкотре нагадав, що кордони нашої рідної Дніпропетровщини – під надійним захистом ЗСУ:

     – Перемога обов’язково буде. Віримо в Збройні Сили України, в Президента і в свою державу!

https://www.facebook.com/nbankr/posts/pfbid0ssD6Ab22aVuaewvSs5RFP74dopCB9BgbGxPk4fUnA2rMQZcK6YxbcsZmsNhbmQh5l

 

     Рашисти влаштували масштабну провокацію. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  повідомив, що вранці армія рф почала обстріли міста Енергодар із застосуванням гелікоптерів, а також ствольної та реактивної артилерії:

     – Триває масштабна провокація, яка може закінчитись обстрілом прибережних територій нашого району. Прошу вас за можливості перебувати вдома, або в будівлях. Уникайте відкритих місць, – закликав посадовець.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid04smAL3VY2SJNBJXsCJz9JqMtqZMyLzSHceYLi8eYyTLScLZNE1VK1YmQuJNHMLaHl&id=100025234411163

     Ситуація під контролем. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що ніч у місті минула з тривогами та обстрілами прибережних територій:

     – По ситуації на ранок, за попередньою інформацією, пошкоджень та постраждалих, дякувати Богу, немає.

     Посадовець зазначив, що вся інфраструктура та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі. Місцева влада продовжує роботу з ліквідації наслідків попередніх обстрілів.

     Олександр Іванович також привітав педагогів та учнів з Днем знань:

     – Життя триває, діти повинні вчитись, тому всім бажаю успіхів у навчанні!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02VCkmG48THpgi9pX2g9YECfiRoNCLNayabZvnhbFdeF8TjTKUiuM9ctso62GCSZRJl&id=100007306800538

 

     Місто працює на Перемогу. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив таке:

     – За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші війська продовжують знищення логістичних шляхів орків, пунктів управління ворожими підрозділами, місць скупчення сил і засобів. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано удари по двох пунктах управління, двох складах з боєприпасами, засобах протиповітряної оборони, радіолокаційній станції та по районам зосередження ворожої артилерії на південному напрямку.

     Ворог, на жаль, не припиняє обстрілювати мирні громади, застосовуючи тактику випаленої землі.

     За словами посадовця, триває системне розмінування територій – у Криворізькому районі  знешкоджена одна ціла ракета від «Урагану» та касетний елемент.

     Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під цілковитим контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Життєдіяльність міста повністю забезпечена, працюють усі органи влади, соціальні установи та комунальні підприємства.

     – Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил воєнного стану та особливо повітряної тривоги. Віримо у наші Збройні Сили і Перемогу України! – закликав Олександр Вілкул. 

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Попри все, крокуємо вперед, працюємо на Перемогу і віримо, що вона настане вже зовсім скоро! Молимось за наших Захисників. Впевнені, що вони знають свою справу і виконують її дуже професійно!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11