31 серпня, Дніпропетровщина: рашисти вдарили по центру Нікополя – є постраждалі та численні руйнації

Знову ми пережили надважку ніч. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч у регіоні знову минула під російським вогнем:
– Під прицілом ворога був Нікопольський район. Російські окупаційні війська обстріляли його з «Градів» та важкої артилерії чотири рази за ніч. Двічі ударили по самому Нікополю. Поранена 57-річна жінка. Вона у лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Ворожі снаряди пошкодили у місті 12 багатоповерхівок, кілька магазинів і аптек, коледж, дитячо-юнацьку спортивну школу та культурно-спортивний комплекс. У Мирівській громаді минулося без постраждалих. В інших районах на цю хвилину спокійно.

Орки обстріляли два райони. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповнив інформацію подіями, які відбулися протягом вчорашнього дня:
– Рашисти кілька разів обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. Поцілили по Червоногригорівській, Марганецькій громадах та Нікополю. В Марганецькій ТГ рятувальники виявили воронки від снарядів. На щастя, руйнувань житлових будинків чи об‘єктів інфраструктури не сталося. Жертв немає. Щодо Криворіжжя – там під ворожий вогонь потрапила Зеленодольська громада. Місцеві мешканці не постраждали.
Микола Васильович додав, що на Дніпропетровщині не зафіксовано перевищення радіаційного фону.
– Наша головна Перемога попереду. Наберімося терпіння. Зараз головне завдання – допомагати нашим військовим. Покладаємося на Захисників України, на Президента і віримо в те, що визначний день, на який чекають мільйони українців, настане вже зовсім скоро. Щодня ми стаємо ще на один крок ближче до нього, – впевнений Микола Лукашук.

Нікополь дуже страждає від ворожих атак. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що місто знову піддалося атакам ворожої артилерії:
– Наразі ми продовжуємо ліквідовувати наслідки обстрілів та надаємо допомогу нікопольцям. Тим, хто її потребує, слід звертатися до колл-центру Нікопольської міської ради за наступними номерами: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00)
Олександр Іванович зазначив, що інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.
– Попри все, бажаю мешканцям нашого міста гарного робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – впевнений очільник Нікополя.

 

Віримо у краще! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул повідомив, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, динамічною, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Оперативного Командування «Південь», наші військові ведуть позиційні бої з метою покращення положення по лінії фронту. Нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 220 вогневих завдань, у тому числі з метою руйнування логістики окупантів. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці.
Разом з тим, окупанти продовжують обстріли мирних громад як з артилерії, так і ракетами:
–Ми бачимо, що під ударами ворожих ракет опиняються багато міст України. Тому ще раз переконливо нагадую: дотримуйтесь правил повітряної тривоги, бережіть себе і своїх близьких. І ще один момент – дотримуйтесь інформаційної безпеки та інформаційної «гігієни». Якщо, не дай Боже, трапиться щось серйозне – обов’язково буде надана офіційна інформація.
Олександр Юрійович додав, що наразі ситуація в Кривому Розі стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту.
–Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил військового стану. Віримо у Збройні Сили України та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Попри біль, який російські окупанти приносять на нашу землю, ми повинні триматися і в жодному разі не втрачати впевненої віри у Перемогу! Все одно світло переможе морок. Україна зможе жити вільно та незалежно, впевнено дивлячись у мирне майбутнє!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11