Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині, чекаємо на повернення своїх територій

     Успіхи Збройних Сил України на південному напрямку (і не тільки), у вигляді точкових ударів по скупченнях військової сили окупантів, знищення складів боєприпасів, переправ, командних пунктів, про які ми часто чуємо останнім часом, дали позитивний результат – ворог спантеличений та заляканий. Це створило сприятливе підґрунтя для військових подій, що 29 серпня розгорнулися на Херсонщині. Експерти їх називають початком “контрнаступу”, американська розвідка – “підготовчими операціями”. Українці ж, затамувавши подих, з нетерпінням чекають на повернення своїх територій, бо є обнадійливі новини з фронту.

     За інформацією оперативного угруповання “Каховка”, на Херсонщині ворожі війська, завдяки завзятості та рішучим діям ЗСУ, залишились практично без великих мостів. Пересуватися по них можна хіба що пішки:

     — Ситуація на тимчасово окупованій території Херсонщини непроста. Жахливі HIMARS знищили практично всі великі мости (Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський). Залишилися лише пішохідні переходи. Російську армію відрізано від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс для повернення своїх територій.

     На оприлюдненому ними відео у Facebook окупант стверджує, що ЗСУ вже прорвали першу лінію оборони й обстрілюють позиції росіян з танків, артилерії та авіації.

https://www.facebook.com/ouvKakhovka/

https://fb.watch/fdzg-Zj7T_/

     – 109 полк ДНР відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, російські десантники, що були їх підтримкою, втекли з поля бою, – констатують бійці ОУ «Каховка».

     Керівник об’єднаного прес-центру Сил охорони й оборони “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ пішли в контрнаступ на багатьох напрямках:

     – Ми розпочали наступальні дії в різних напрямках. Контрнаступ триває вже давно –це виснаження ворога і позбавлення його можливості просуватися. А зараз ми розпочали саме наступальні дії по різних напрямках, у тому числі – на Херсонщині.

      На брифінгу Наталія Гуменюк зауважила, що будь-яка військова операція потребує тиші. Розслаблятися ще зарано. Всім нам потрібно набратися терпіння та бути пильними, бо ворог дуже підступний і все ще має силу.

https://www.youtube.com/watch?v=AFh_7qOOc1w

     Шлях до Перемоги важкий і не такий стрімкий, як би нам хотілося, але наші відважні воїни рішуче налаштовані виконати волю народу – повністю звільнити територію України від російських загарбників.

      Про плани ЗСУ в своєму зверненні вкотре розповів Президент Володимир Зеленський:

      – Україна повертає своє і буде повертати – Харківщину, Луганщину, Донеччину, Запоріжжя, Херсонщину, Крим і обов’язково – усю нашу акваторію Чорного й Азовського морів, від Зміїного до Керченської протоки. Це буде. Це – наше. І так само, як це розуміє наше суспільство, я хочу, щоб це розуміли й російські війська. Немає і не буде їм місця на українській землі. Окупанти мають знати: ми гнатимемо їх до кордону. До нашого кордону, лінія якого не змінювалась. Вороги її добре знають. Якщо вони хочуть вижити – російським військовим настав час тікати. Їдьте додому. Якщо ж вони мене не почують, матимуть справу з нашими Захисниками, які не зупиняться, поки не звільнять усе, що належить Україні.

https://www.youtube.com/watch?v=dJFKUGHpfnQ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11