Дніпропетровщина, 30 серпня: окупанти знову накрили вогнем мирні райони, але маємо і гарні новини з передових позицій на півдні країни

Ворог завдав артилерійських та ракетних ударів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч в регіоні знову була напруженою – з тривогами та обстрілами:

Російські окупаційні війська атакували три райони – Нікопольський, Дніпровський та Криворізький. По Нікопольському району ударили з «Градів» та важкої артилерії. У місті Нікополь пошкоджені автовокзал, магазини та дитяча бібліотека. Внаслідок обстрілів виведені з ладу дві лінії електропередач. Станом на ранок одну електрики уже включили. Іншу поки лагодять. На зараз без світла залишаються до 500 родин. У Червоногригорівській громаді росіяни поцілили по житловому масиву. У селі Кам’янське поранена 50-річна жінка. Вона лікується вдома. Один будинок знищений, до десяти – пошкоджені. Зачепило електромережі та газогін. По Криворізькому та Дніпровському районах ворог завдав ракетних ударів. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

Рашисти руйнують життя людей. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора вдень російські окупаційні війська вдарили по Червоногригорівській громаді у Нікопольському районі:

Там зайнялася суха трава, нині пожежу вже ліквідовано. Також пошкоджено лінію електропередач. Люди, на щастя, не постраждали.

Окрім того, рятувальники завершили обстеження територій Дніпровського та Синельниківського районів, які також були обстріляні. Фахівці зафіксували пошкодження житлових будинків. Пожежу, що сталася в Покровській громаді, ліквідовано.

Щодо Криворізького району, то там ворог здійснив обстріл прикордонних територій Зеленодольської та Широківської громад. Внаслідок ворожої атаки ніхто не постраждав, руйнувань немає.

Віримо в наших Захисників, віримо в Президента і разом наближаємо Перемогу України. Нам все вдасться! – закликав Микола Лукашук.


Незламне місто тримається і чекає на Перемогу. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що у місті триває ліквідація наслідків обстрілів. Влада допомагає постраждалим нікопольцям. Олександр Іванович додав, що вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Наші мужні ЗСУ б’ють окупантів. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що за повідомленням оперативного Командування «Південь», Збройні Сили України розпочали наступальні дії на півдні України:

Нашою авіацією завдано удару по опорних пунктах та скупченню ворожої живої сили, озброєнню та техніці в районі Нововознесенського, Благодатівки та Новопетровки. Як повідомляє Оперативне угруповання військ «Каховка», 109-й полк так званої «днр» відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, а російські десантники, що були їх підтримкою – втекли з поля бою. Також повідомляється, що наші війська точними ударами зробили непроїзними практично всі великі мости на Херсонщині, що проходять через Дніпро та Інгулець.

Олександр Юрійович додав, що ситуація на фронті динамічна: українські воїни завдають ворогу втрат і мають певні успіхи. Разом з тим, програючи у відкритому протистоянні, орки продовжують терор мирних громад.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. Всі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт працюють у штатному режимі. Важливо й те, що місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Спецслужби, в свою чергу, проводять контрдиверсійні заходи.

Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил воєнного стану. Віримо у наші Збройні Сили та Перемогу! – акцентував Олександр Вілкул.

Не опускаємо рук, віримо у те, що наша нескорена Україна, Збройні Сили і всі ми разом з ними – на правильному шляху. Звісно, ніхто не говорить, що буде легко. Та попри все, акумулюємо зусилля, максимально підтримуємо наших Захисників та один одного. Віримо, що попереду нас чекає тільки Перемога!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11