7 серпня, Дніпропетровщина: Нікополь та Марганець знову під шквальним вогнем орків, обстріляні й інші громади області

     Ніч з однією тривогою і чотирма обстрілами. За інформацією очільників Дніпропетровської обласної та Нікопольської районної військових адміністрацій й облради – Валентина Резніченка, Євгена Євтушенка і Миколи Лукашука, знову було гаряче у двох районах — Нікопольському та Криворізькому.

    На Нікопольський район російська армія направила 60 снарядів з “Градів”, 40 з них — на місто Марганець.

     Внаслідок обстрілу у Марганці травмовано 64-річного пенсіонера – в нього різані рани голови, наразі постраждалий в лікарні. Пошкоджено понад півсотні житлових будинків і господарчих споруд, декілька автівок, автобусну зупинку. Дві господарчі споруди знищено.

     Є пошкодження газопроводу та еклектромереж, без світла – майже тисяча абонентів.

     В Червоногригорівській громаді виявлено воронки. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

     У Криворізькому районі ворог вдарив по прикордонним територіям Зеленодольської і Апостолівської ТГ. Ніхто не постраждав, руйнувань немає.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/MVLukashuk

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Зеленодольську і Апостолівську громади орки обстріляли з “Ураганів” і ствольної артилерії. Про це повідомив начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул.

     Посадовець констатує, що обстановка на фронті продовжує залишатися напруженою по всій лінії зіткнення. Але наші частини впевнено виконують поставлені завдання, ситуація повністю контролюється ЗСУ:

     — За даними Оперативного Командування «Південь» в операційній зоні угруповання по ворогу нанесено 4 авіаційні удари по скупченню противника, 2 опорним пунктам і складу боєприпасів в Бериславському і Херсонському районах. А ракетно-артилерійськими підрозділами виконано низку вогневих задач. Уражено командно-спостережний пункт ворожої батальйонної тактичної групи в Брускінському, це на південь від Давидова Броду, і кілька складів боєприпасів у Бериславському районі, — поінформував Олександр Вілкул.Окупанти продовжують обстріли по лінії зіткнення у Херсонській області та по Криворізькому району. Вночі орки обстріляли Зеленодольську громаду. У селі Мар’янське було перебито лінію електропередачі. Вдень ворог знову обстріляв прикордонні території Зеленодольської громади. Там спалахнули очерети і сухі залишки пшениці, що залишилися після жнив на полі. Пожежа охопила площу 4 гектари. Без втрат. Вночі, як завжди підло і цинічно, ворог вдарив по мирних житлових кварталах міста Нікополь 20 реактивними снарядами з «Градів». За уточненими даними один цивільний чоловік 1964р.н з осколковими пораненнями ніг був госпіталізований. Ще троє нікопольців звернулися до лікарні самостійно. Це двоє 35-річних чоловіків та 51-річна жінка. Їм було надано необхідну допомогу, вони вирішили далі продовжувати лікування вдома. Пошкоджено 11 п’ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок та Будинок дитячої творчості. Також постраждала інфраструктура міста.

     Начальник військової адміністрації запевняє, що у самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна. Уся інфраструктура міста працює:

      — Паралельно із забезпеченням життєдіяльності міста ми продовжуємо разом із військовими серйозну роботу зі зміцнення всіх ліній нашої оборони. Роботи ведуться як на ближніх периметрах, так і на далеких – у сусідніх Херсонській та Миколаївській областях. Також продовжуємо допомагати військовим автотехнікою, спецзасобами, квадрокоптерами, будматеріалами та багатьом іншим.

     Кривий Ріг готується до проходження осінньо-зимового періоду. Теплопостачальними підприємствами ведеться підготовка котельних, тривають ремонти систем опалення у багатоквартирних житлових будинках, випробування та заміна трубопроводів централізованого опалення, водопостачання та водовідведення, триває і багато інших робіт.

     — Як і раніше зберігаємо спокій, дотримуємося всіх правил військового стану, комендантської години та, особливо, повітряної тривоги. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!— написав Олександр Юрійович.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Наша єдність не залишає загарбникам жодних шансів у цій безглуздій війні. Тож зберігаємо спокій, виконуємо всі рекомендації щодо правил безпеки, підтримуємо один одного, віримо нашим найкращим у світі Захисникам. Україна Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11