Генштаб ЗСУ інформує

     Триває 165 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Орда наступає, але успіх на боці українських військових

     * На Слов’янському напрямку ворог вів наступальні бої в районі Богородичного та Долини, успіху не мав. Здійснив вогневе ураження з артилерії різних типів в районах населених пунктів Велика Комишуваха, Бражківка, Вірнопілля, Сулигівка, Карнаухівка, Рідне, Дібрівне, Грушуваха, Богородичне, Норцівка та Залиман.

     Для ускладнення ведення повітряної розвідки противник задіяв комплекси радіоелектронної боротьби.

     * На Краматорському напрямку ворог намагався провести наступ в районі Верхньокам’янського, успіху не мав, відійшов. Зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Краматорськ, Карпівка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Переїзне, Григорівка, Донецьке, Райгородок, Званівка та Івано-Дар’ївка. Літаками штурмової авіації окупанти завдали авіаудару біля Спірного.

     * На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії на напрямках Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Українські воїни утримали позиції та відкинули окупантів назад. Продовжує ведення наступальних дій на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве, бойові дії тривають.

     Ворог провів обстріли неподалік Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Завдав авіаційних ударів поблизу Зайцевого та Бахмута.

     * На Авдіївському напрямку противник вів наступальні бої в напрямках Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов. Окупанти здійснювали обстріли із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Авдіївка, Павлівка, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Завдавали авіаційних ударів біля Микільського, Кам’янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар’їнки.

Тактика окупантів — терор

     * На Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Гай і Грем’яч Чернігівської області та Нові Вирки Сумської області.

     * На Харківському напрямку противник здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. З вертольотів завдав авіаударів біля Верхнього Салтова та Пришиба.

     * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Полтавка, Степове, Трудове, Новомихайлівка, Білогір’я, Новоандріївка, Новопіль, Володимирівка, Новосілка, Мала Токмачка, Времівка, Оріхів, Залізничне, Степногірськ, Темирівка, Чарівне. Ворожа авіація діяла неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків та Новосілки.

     * На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та всього спектру артилерії по лінії зіткнення та в глибині оборони, намагається утримати зайняті позиції.

     Завдавав авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Вів інтенсивну повітряну розвідку БпЛА.

     В готовності до застосування високоточної зброї перебувають чотири носії крилатих ракет морського базування.

     * На Волинському та Поліському напрямках, за наявною інформацією, на території республіки білорусь збройні сили російської федерації розгортають додаткові сили і засоби протиповітряної оборони.

ЗСУ дають потужну відсіч оркам

     Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на деяких напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу.

     Втрати рашистів за добу склали:

    • особового складу — 300 осіб,
    • танків — 3,
    • бойових броньованих машин — 4,
    • артилерійських систем — 3,
    • засоби ППО — 5,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 6,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 8,
    • спеціальна техніка — 1.

     Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

    Безмежно дякуємо професійним і відданим Батьківщині українським військовим! Вітаємо з Днем Повітряних Сил України, які боронять мирне небо над рідною землею. Ми разом наближаємо спільну мету — Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11