Новини Дніпропетровщини, 6 серпня: втрата для Нікопольщини, обстріли житлових кварталів та віра у Перемогу

Нікополь та Криворіжжя потрапили під обстріли. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч знову видалася неспокійною:
– Після опівночі російська армія обстріляла з «Градів» Нікопольський район, зі ствольної артилерії – Криворізький.  Вдарили по житлових кварталах – по людях, які у цей час спали. У Нікополі зафіксовано 20 прильотів реактивних снарядів. Внаслідок ворожої атаки троє містян зазнали поранень. 58-річний нікополець був ушпиталений. У місті понівечені 11 п’ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок та будинок дитячої творчості. Виведено з ладу газовід, водовід та електромережу. Кілька тисяч людей без світла. Наразі у місті працюють аварійні бригади. Рашисти обстріляли і Криворіжжя: там у с. Мар’янське, що у Зеленодольській громаді, пошкоджена лінія електропередач. Без світла залишилася частина села. За попередньою інформацією, люди не постраждали. У інших районах області станом на ранок ситуація спокійна.

Не втрачаємо віри у краще. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора російські окупанти обстріляли прикордонні території Криворіжжя. На щастя, минулося без руйнувань та постраждалих.В інших районах Дніпропетровщини день минув тихо.
Микола Васильович акцентував, що ми подолаємо всіх окупантів, а зруйноване відбудуємо:
–Переможемо і житимемо в мирі, поки росія виживатиме в ізоляції від усього цивілізованого світу.
У Нікополі ніч минула жахливо. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  поінформував, що близько 1 години ночі ординці випустили з РСЗВ 20 реактивних боєприпасів по мирному місту:
–Серед цілей рашистів – будинок дитячої творчості, дитсадок, багатоповерхівки, приватні будинки, автомобілі, комунікації. Зараз над усуненням пошкоджень працюють всі необхідні служби. Загиблих, на щастя, немає.

Невимовна втрата та робота з усунення наслідків обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк  звернувся до мешканців та повідомив, що вся інфраструктура, комунальні підприємства міста продовжують працювати. Міська влада, у свою чергу, трудиться над усуненням наслідків обстрілів.
Також очільник Нікополя повідомив, що сьогодні відбудеться прощання з Героєм-земляком ТАРАСЕНКО Анатолієм Васильовичем, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю від окупантів. Вічна пам’ять Захисникові!

Все під контролем. Міський голова Покрова Олександр Шаповал підвів підсумки ще одного тижня війни:
–Російські виродки практично щодня обстрілюють Нікопольщину, роблять це вночі, коли люди сплять. Намагаються тримати нас у напрузі, але їм не вбити нашого духу та нашої віри. Дякую нашим Захисникам, хто мужньо протистоїть ворогу, завдяки яким ми можемо жити.
Щодо ситуації у місті, то, за словами мера, вона напружена, але контрольована. Всі необхідні послуги надаються у повному обсязі, приймаються та підтримуються переселенці, надається допомога мешканцям міста – соціально вразливим категоріям.
Олександр Шаповал вкотре закликав покровчан не ігнорувати сирену, а також дотримуватися комендантської години та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  повідомив, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена, але повністю контролюється Збройними силами України:
– Завдяки відвазі та майстерності наших військових, окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. За інформацією Оперативного угрупування військ «Каховка», ліквідовано 47 окупантів та 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки ворога.  За даними Генерального штабу ЗСУ та Оперативного Командування «Південь», основні зусилля ворог зосереджує на недопущенні просування наших військ. Намагається підтягувати резерви живої сили та техніки з кримського напрямку та проводить розвідку безпілотними літальними апаратами. В напрямку Сухий Ставок – Лозове ворогом відбулась спроба ведення штурмових дій силами спецвзводу за підтримки БТР та танкового взводу. Ворог успіху не мав та з втратами відійшов. Ще раз підкреслюю, у нас потужні лінії оборони, у нас є зброя, у нас мотивовані війська, тому ситуація повністю контрольована.
Окупанти продовжують обстріли по лінії зіткнення, зокрема у районі населених пунктів Трудолюбівка, Нововоронцовка, Тополине, Потьомкине та інших в Херсонській області, та Криворізькому району.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. В місті функціонують всі органи влади, громадський транспорт, працюють магазини, лікарні забезпечуються необхідними медикаментами. Кривий Ріг живе нормальним, з урахуванням воєнного часу, життям.
Наостанок Олександр Вілкул звернувся до мешканців міста та району, закликавши їх довіряти тільки офіційній інформації, а не чуткам та пліткам:
–Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Як би не було важко, вона обов’язково буде за нами!
 
 
Підтримуємо кожне слово та не втрачаємо надії на те, що вже скоро наші мужні військові зуміють вигнати окупантів та повернути мир на нашу рідну землю!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11