Актуально від Генштабу

     Триває 163 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Захисники України дають відсіч рашистам, бої тривають

     * На Донецькому напрямку ворог проводить наступальну операцію на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається створити сприятливі умови для заволодіння Соледаром та Бахмутом, розширити контрольовану територію на західній околиці міста Донецьк.

     * На Краматорському напрямку йшли стрілецькі бої. Зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, танків в районах населених пунктів Сіверськ, Миколаївка, Стародубівка, Спірне, Крива Лука, Верхньокам’янське, Григорівка, Серебрянка, Райгородок та Каленики.

     * На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні та штурмові дії з метою покращення тактичного положення, успіху не мав. Здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури неподалік Яковлівки, Кодеми, Покровського, Роздолівки, Вершини, Бахмута та Соледара.

     * На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії, бої тривають. Здійснював обстріли з артилерії та танків поблизу Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Новобахмутівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки.

Окупанти обстрілюють цивільну та військову інфраструктуру

     * На Сіверському напрямку противник, зі ствольної та реактивної артилерії, обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Залізний Міст, Гай, Грем’яч і Михальчина Слобода Чернігівської області та Старикове на Сумщині.

     * На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження з артилерії різних типів в районах населених пунктів Харків, Борщова, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки.

     * На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли біля Богородичного, Мазанівки, Гусарівки, Адамівки, Курульки, Хрестища, Сулигівки, Довгенького та Великої Комишувахи.

     * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій окупантів не зафіксовано. Ворог здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури поблизу Константинополя, Залізничного, Варварівки, Времівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Гуляйпільського, Малих Щербаків, Темирівки та Білогір’я.

     * На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність ведення розвідки БпЛА.

     Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Луч, Лимани, Нова Зоря, Новомиколаївка, Кобзарці, Любомирівка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкине, Зелений Гай.

     Окупанти завдали ракетного удару по інфраструктурному об’єкту у районі населеного пункту Миколаївка Одеської області.

     Втрати рашистів за добу склали:

    • особового складу — 150 осіб,
    • танків — 3,
    • бойових броньованих машин — 6,
    • артилерійських систем — 4,
    • засоби ППО — 5,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 4.

     Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Віримо у наші Збройні Сили, які вибудовують ефективну стратегію захисту і звільнення окупованих територій. Якою б “довгою” не була російська армія, українські незламні військові продовжують методично знищувати орків до Перемоги України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11