Новини Дніпропетровщини, 5 серпня: Нікопольщина та Криворіжжя знову потрапили під ворожий вогонь

У числі постраждалих – Нікопольський та Криворізький райони. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула в обстрілах:

Російська армія накрила вогнем два райони Нікопольський та Криворізький. Били з різної зброї. По Нікополю ворог двічі поцілив з «Градів». У місто прилетіло 40 реактивних снарядів. Пошкоджені до 10 приватних будинків та господарських споруд. Сталося загорання на місцевому підприємстві – у результаті знищено автобус та кілька автівок. Людей, на щастя, не зачепило. На Мирівську громаду ворог скерував ракету X-59. Є руйнування житла. Виведений з ладу газовід. Попередньо, без постраждалих. По Криворізькому району ударили з «Ураганів» та ствольної артилерії. Під ворожий вогонь потрапили Карпівська та Зеленодольська громади. Люди неушкоджені.

Рашисти намагаються збільшити сили у сусідньому регіоні. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук поінформував, що вчора вдень під ворожими обстрілами знову опинився Криворізький район, а саме – прикордонні території Апостолівської громади. Минулося без руйнувань і без постраждалих.

Микола Васильович додав, що за даними Генштабу, на Криворізький напрямок ворог перекинув три батальйонно – тактичні групи. Окупанти намагаються збільшити свої сили на Херсонщині:

Втім, як я вже зазначав раніше, ситуація на рубежах нашої області повністю контролюється українськими захисниками, в професіоналізмі яких я взагалі не сумніваюсь. Віримо у наших військовослужбовців і повністю на них покладаємося. В нас надійний захист. Наразі ситуація в інших районах Дніпропетровщини стабільна. Жодного окупанта в області не було, немає і не буде.

Окупанти вночі накривали Нікополь снарядами. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що ніч була надскладною:

Маємо два нічних обстріли Нікополя. Ординці двічі накривали нічне місто, використовуючи РСЗВ. Випущено приблизно сорок реактивних боєприпасів, в тому числі – запалювальних.

Разом з тим ЗСУ протягом минулого дня та ночі здійснювали вогневе ураження живої сили і техніки окупантів:

Вкотре прошу вас утримуватись від коментарів щодо певних звуків на нашій території та їх локалізації. Щиро бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо!

Нікополь прощається з Героями. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив про те, що місто отримало сумні звістки про загибель земляків:

Захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави, виявивши стійкість та мужність, героїчно загинули три наших воїни: старший лейтенант юстиції БОРИСОВ Сергій Анатолійович, солдат ЯКОВЕНКО Сергій Анатолійович, старший солдат ШМИГОЛЬ Олександр Васильович. Прощання відбудеться сьогодні у храмі св.Прав.Петра Калнишевського за адресою м.Нікополь, вул.Кармелюка, буд 4. Вічна пам’ять, велика подяка та шана нашим Героям!

Вороги намагаються наступати, але отримують потужну відсіч. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул надав інформацію про те, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, проте повністю контролюється Збройними силами України:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог тримається укріпленого рубежу оборони. Також, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворожі наступальні дії у районах Білогірки та Лозового наші воїни зупинили та відігнали окупантів назад. Ворог продовжує нести втрати в живій силі і техніці.

Щодо самого міста, то у Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.

У місті знайшли прихисток більше 70 тисяч біженців. Як акцентував посадовець, до Кривого Рогу продовжують прибувати біженці:

За день прибуло ще 168 переселенців. З початку повномасштабної війни наше місто прийняло вже більше 70 тис. внутрішньо переміщених осіб з 15 областей України. Для всіх переселенців у Кривому Розі налагоджений чіткий механізм підтримки – від пунктів прийому до розселення у гуртожитках, терцентрах, спеціально обладнаних школах й дитсадках. Всього у місті організовано 89 місць для компактного проживання переселенців, в яких люди отримують безкоштовне триразове гаряче харчування.

Олександр Вілкул разом з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком відкрили у Кривому Розі найбільший в Україні інформаційно-гуманітарний хаб «ЯМаріуполь». Це мультисервіс, в якому переселенці з Маріуполю можуть отримати гуманітарну, психологічну, медичну, юридичну допомогу. Також в центрі працюватиме й дитяча кімната.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Продовжуємо триматися, самовіддано працювати та наближати нашу Перемогу. Віримо, що зуміємо вистояти та відновити мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11