Новини Дніпропетровщини, 4 серпня: масовані обстріли Нікополя та Криворіжжя, є жертви, поранені та суттєві руйнації

Знову рашисти обстріляли Нікополь. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч у регіоні минула напружено та з обстрілами:

Під ворожий удар потрапили два райони області Нікопольський та Криворізький. Російські війська двічі обстріляли Нікополь. На житлові квартали випущено 60 снарядів з «Градів». Попередньо, люди не постраждали. Один будинок знищено, майже 50 пошкоджено, зачепило й зо три десятки господарських споруд. На двох приватних подвір’ях сталися займання. Полум’я рятувальники приборкали. Обстрілом понівечені будівлі та техніка трьох місцевих підприємств, а ще понад 100 сонячних панелей. У місті перебито дві лінії електропередач. Без світла більш ніж 3 000 нікопольців. На місці працюють аварійні бригади електриків.

Також за словами посадовця, під ворожий вогонь потрапили Карпівська та Широківська громада, що на Криворіжжі. У Широкому є руйнування житла. На жаль, поранення отримала 44-річна жінка. Їй надали допомогу, і зараз вона лікується удома.

Внаслідок ударів по Криворіжжю загинула жінка. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів про те, як минула доба в нашій області. Так він зазначив, що вчора по обіді орки, використовуючи РЗСВ «Ураган», обстріляли села Мар‘янське та Велика Костромка, що у Зеленодольській громаді. Внаслідок загинула 70-річна жінка. Ще один чоловік 1949 року народження дістав осколкове поранення грудної клітини та мінно-вибухову травму. Наразі чоловік перебуває в лікарні у Кривому Розі.

У населених пунктах пошкоджено декілька десятків житлових будинків, господарчі споруди, автівки. На місці обстрілу можуть бути небезпечні боєприпаси, тому мешканців Мар’янського та Великої Костромки просять бути максимально обережними.

Окрім цього, ворог обстріляв територію поблизу села Кошове: там пошкоджено лінію електропередач, без світла залишилось півсотні абонентів. Фахівці проводять роботи з відновлення електропостачання.

Як акцентував Микола Лукашук, росія – країна-терорист:

Вбиває, калічить, руйнує, залякує. Втім Україна та українці боротимуться, незважаючи ні на що, бо тут наш дім і наша земля.

Нічні обстріли мирного Нікополя та відповідь ЗСУ. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що о 01.30 та 2.55 ночі два гради, з різних локацій протилежного берегу випустили 60 реактивних боєприпасів по мирному нічному Нікополю.

На щастя, загиблих та постраждалих немає. Пошкоджено близько п’ятдесяти житлових будинків, приватні будівлі, лінії електро- та газопостачання, сонячні панелі, техніка підприємств. Наразі, відповідні служби та підприємства працюють над усуненням наслідків.

Євген Вячеславович додав, що наші мужні ЗСУ протягом ночі наносили ворогу вогневе ураження. Є інформація про знищення живої сили і техніки окупантів.

Наші ЗСУ тримають ситуацію під контролем. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», я процитую — «ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, має на меті не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії». Після появи цієї інформації з’явилося багато дзвінків, обговорень в інтернеті і соцмережах. Не треба сприймати її занадто емоційно та завчасно будувати якісь гіпотези. Так, йде війна. Так, у противника багато сил і засобів, і вони їх часто перекидають з одного напрямку на інший. Бойовий дух наших частин вкрай високий. Разом з військовими ми 5 місяців будували глибокоешелоновану оборону та готувалися до будь-якого розвитку подій. Тому ситуація знаходиться під контролем Збройних сил України. Наприклад, за інформацією Оперативного Командування «Південь», по рубежу Сухий Ставок — Білогірка ворог спробував провести розвідку боєм за підтримки двох танків. Успіху не мав. З втратами відійшов. Також наші підрозділи завдають ударів по складах боєприпасів, скупченнях живої сили і техніки противника. Я ще раз наголошую – ЗСУ повністю володіє ситуацією та її контролює.

Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в робочому режимі, все нормально.

Слід провести бесіди з дітьми! Олександр Юрійович також звернувся до батьків, вчителів, вихователів та поінформував про те, що ворог, зустрівши потужний опір нашої армії, опір всього українського народу, опускається до найпідліших методів:

Спеціальні служби рашистів намагаються використовувати наших дітей в своїх цілях. Цими покидьками розроблені спеціальні програми у вигляді квестів для дітей і підлітків. Видаючи себе за кого завгодно — зрозуміло, що вони не кажуть, що вони ФСБ-шники і проводять шпигунську діяльність, а кажуть, що це все гра пропонують нашим дітям нібито проходити квест – фотографувати з прив’язкою до місцевості військові об’єкти, об’єкти інфраструктури міста та інші цікаві для орків об’єкти, відсилати ці фотографії та отримувати за них грошову винагороду. Дуже прошу кожного з вас, поговоріть зі своїми дітьми, попередьте інших батьків, щоб теж провели дуже серйозні розмови. Жодних квестів, жодних пересилань фотографій бути не повинно. Тому що саме ви несете відповідальність за своїх дітей. А результатом таких «квестів» можуть стати ракетні удари по наших військових, а також абсолютно мирних об’єктах, таких як – школи, дитячі садки, котельні, лікарні, вокзали та інші об’єкти міста. У окупантів немає совісті і немає моралі. Тому наше спільне завдання і вберегти дітей від неусвідомленої допомоги ворогові, і зберегти безпеку в місті.

Зважаючи на все вищезазначене, продовжуємо триматися, слідувати всім правилам воєнного часу та берегти себе та своїх близьких. Ми вистоїмо та Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11