Оперативно від Генштабу

     Триває 162 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Окупанти розпорошуються по всіх напрямках

     * На Харківському напрямку противник здійснив спробу наступу у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії тривають. Здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка.

     * На Слов’янському напрямку окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне. Отримали відсіч та відійшли. Зафіксовано обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки.

     * На Краматорському напрямку ворог вів наступальний бій у напрямку Яремівка – Долина, успіху не мав, відійшов. Здійснював обстріли біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників. Завдав авіаційного удару неподалік Спірного.

     * На Бахмутському напрямку окупанти намагалися покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина. На всіх вказаних напрямках ворог успіху не мав та відійшов. Веде наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають. Противник задіяв ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдав авіаударів поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.

     * На Авдіївському напрямку противник вів штурмові дії в напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски, успіху не мав, відійшов. Обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки.

     * Новопавлівський та Запорізький напрямки. Тривають бойові дії в напрямку Олександрівка – Мар’їнка. Зафіксовано обстріли з артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського і Темирівки. Ворог завдав авіаудару неподалік Новополя.

Ситуація напружена

      * На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях.

     В частинах сил спеціальних операцій збройних сил республіки білорусь відзначено проведення перевірки бойової готовності.

     * На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля і Миропілля Сумської області.

     * На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів. Ворог продовжує ведення повітряної розвідки БпЛА.

     В акваторії Чорного та Азовського морів в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування.

Українські воїни женуть орків геть

     Наша винищувальна авіація продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна — небезуспішно надає вогневу підтримку підрозділам у визначених операційних районах.

     Російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані тотальним спротивом українського народу та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення. Аби потрапити назад, на територію рф, вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров’я. Російському командуванню все важче поповнювати підрозділи, що зазнають втрат у розв’язаній ним безглуздій війні. Російська пропаганда продовжує брехати, вигадуючи неіснуючі перемоги та покриваючи злочини своєї армії та найманців.

     Втрати рашистів за добу склали:

    • особового складу — 150 осіб,
    • танків — 15,
    • бойових броньованих машин — 4,
    • артилерійських систем — 7,
    • РСЗВ — 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 2,
    • крилаті ракети — 2,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 38.

     Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Донецькому напрямках.

     Єдине правильне рішення для російських окупантів — повернутися додому. Україна — країна вільних людей. Наш волелюбний народ ніколи не скориться рабам та терористам. Віримо у Збройні Сили України та нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11