В Україні стартувала акція «Смілива гривня». Долучитися може кожен

У серпні Національний банк України спільно з Ощадбанком та ПУМБом започаткували акцію під назвою «Смілива гривня». Її головна мета полягає у зборі монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень задля передачі їх у банки на підтримку Збройних Сил України.

Як зазначають у Національному банку, мобілізація коштів для підтримки Збройних Сил України є одним із пріоритетних напрямів у роботі структури. Починаючи з 24 лютого, відкрито спеціальний мультивалютний рахунок для допомоги нашим Захисникам. Варто відзначити, що за 5 місяців повномасштабного вторгнення, на цей рахунок надійшло понад 20 млрд гривень. Та зважаючи на те, що війна, на жаль, триває, нашим мужнім ЗСУ, як і у перші дні агресії, надзвичайно потрібна наша з вами допомога.

Згідно зі статистичними даними, зараз в Україні в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше ніж 5 млрд гривень. Дуже часто монети номіналом 10 коп. та 50 коп. не використовуються українцями для готівкових розрахунків та просто лежать у кишенях або скарбничках. Але слід зрозуміти, що саме ці, здавалось би, на перший погляд, непотрібні монети, можуть допомогти ЗСУ й надалі захищати Україну від російських окупантів. Адже на них можна буде придбати зброю та необхідні військові речі.

Пункти мобілізації монет функціонуватимусь із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків – АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи.

Також адреси відділень є на сайті «Смілива гривня» https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/.

У Нацбанку акцентують на тому, що такий збір коштів можна також організувати серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах.

Реквізити для здійснення благодійного платежу наступні:

Банк: Національний банк України
МФО: 300001
Рахунок №: UA843000010000000047330992708
код ЄДРПОУ: 00032106
Отримувач: Національний банк України
Призначення платежу: Благодійний внесок Акція «Смілива гривня»
Тож не залишаємося байдужими, шукаємо монети та наближаємо нашу спільну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11