Новини Дніпропетровщини, 3 серпня: обстріли Криворіжжя, поступове звільнення сусідньої області та успіхи ЗСУ

Рашисти знову обстріляли Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі російська недоармія завдавала ударів по Криворізькому району:

Ворог вгатив з артилерії по двох громадах Зеленодольській та Апостолівській. У Апостолівській без жертв та руйнувань. У Зеленодольській поцілили прямо по селу Велика Костромка. Там зачепило дитячий садок та церкву. Пошкоджена лінія електропередач. Село наразі без світла. Працюють аварійні бригади. На щастя, люди не постраждали. У інших районах області на ранок спокійно.

ЗСУ поступово звільняють Херсонщину. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що доба на Дніпропетровщині минула спокійно.

Маємо хороші новини щодо ситуації на Херсонщині, з якою межує наша область: Збройні сили України звільнили ще сім тамтешніх населених пунктів. Тепер в області деокуповані 53 населені пункти, про це повідомив керівник Херсонської ОВА. Наші військові поступово звільняють українську землю від російських окупантів. Щодо інформації про передислокацію ворожих військ і їхні плани наступати на Криворізькому напрямку – знову закликаю громадян не панікувати. Наші захисники спостерігають певні переміщення рашистів, втім це не означає, що окупанти підуть у наступ. Так, ситуація складна, але повністю контрольована, Криворізький район надійно укріплений. За це подяка нашим військовослужбовцям, районній військовій адміністрації та начальнику міської військової адміністрації Олександру Вілкулу, який доклав максимальних зусиль для будівництва фортифікаційних споруд і захисту всього Криворіжжя. Всі інші наші райони також надійно укріплені. Причин для паніки немає. Зберігаємо спокій, допомагаємо військовим, віримо в ЗСУ і в Президента. Разом зможемо все.

ЗСУ успішно відпрацьовують позиції окупантів. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що ніч на території нашого району минула без надзвичайних ситуацій. Обстрілів, бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано.

За словами посадовця, ЗСУ знову працювали, наносячи вогневе ураження техніці та живій силі окупантів на протилежному березі.

Євген Вячеславович звернувся до мешканців Нікопольщини та попрохав не коментувати звуки, які чутно в межах території району, їхнього місця та часу:

Ваші коментарі будуть використані ворогом для ведення контрбатарейної боротьби. Не наражайте наших воїнів на небезпеку!

Євген Євтушенко побажав всім гарного дня та запевнив, що все буде добре і ми Переможемо!

Віримо у наших Захисників, наближаємо разом Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що на всій ділянці фронту на Криворізького напрямку ситуація зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України. Наші частини проявляють справжню мужність і героїзм:

За інформацією Оперативного Командування «Південь», нашими підрозділами присічено три спроби ворога, силами посиленого взводу в кожному випадку, провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Окупанти успіху не мали. Із втратами понад десятка орків та 4-х одиниць броньованої техніки ретирувалися.

Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона цілком стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

Олександр Вілкул розповів про ще один показовий приклад, який характеризує тих, хто на нас напав:

Вчора п’яні російські ВДВ-шники випустили 30 ракет із ПТУР з напрямку Архангельського в абсолютно порожню школу в селищі Зарічне на звільненій частині Херсонщини. Звісно, що ніхто не постраждав, бо там нікого не було, але школи діти не мають. Нічого, школу відбудуємо. Тільки швидше б цих проклятих орків вигнати.

Посадовець нагадав про необхідність дотримання всіх правил військового стану, комендантської години та повітряної тривоги.

Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – зазначив Олександр Юрійович.

Продовжуємо тримати стрій, працювати та наближати нашу Перемогу! Ми вистоїмо, зможемо довести свою незламність та повернути мир на рідну землю!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11