Вітаємо системних адміністраторів з професійним святом!

     Сьогодні, в останню п’ятницю липня, своє професійне свято відзначають представники незамінної в сучасному світі професії — системні адміністратори. На нашому комбінаті вони забезпечують надійну інформаційну взаємодію в усіх його підрозділах.

     На підприємстві цю надзвичайно важливу і відповідальну місію забезпечує Сектор апаратного забезпечення та адміністрування мереж (АЗіАМ) на чолі з компетентним керівником Відділу інформаційних технологій Олегом Алілуєнком. Колектив Сектору нечисельний, але високопрофесійний та згуртований: провідні системні адміністратори — Іван Паніщев та Віктор Небрат, системні адміністратори 1-ї категорії Ігор Ірза та Сергій Подуданський, фахівці з ремонтів Петро Хорошавцев (провідний) та Вадим Санніков. Керує Сектором АЗіАМ досвідчений начальник Артем Головко.

     Обовʼязки системних адміністраторів різноманітні та мають великий обсяг: створення оптимальних умов для роботи комп’ютерів і програмного забезпечення, локальних мереж, операційних систем, драйверів, відеоспостереження, підключення принтерів, тестування апаратного забезпечення, захист інформаційної безпеки, проведення планових робіт з оптимізації процесів у цілодобовому режимі, робота з резервними копіями (зберігання, перевірка даних), оновлення програм та операційних систем, створення облікових записів для користувачів, удосконалення мережі підприємства та захист його інформаційної безпеки.

     Зазвичай, коли все працює добре, робота системних адміністраторів малопомітна. А як тільки стає щось не так, нам вкрай необхідна допомога геніїв компʼютерної техніки. Тоді звертаємось до наших “чарівників”-системників, які усувають будь-які несправності в мережі.

     Робочий графік колективу Сектору АЗіАМ — ненормований. Адже буває так, що несправність не терпить зволікання навіть уночі. Іноді потрібно виїжджати в кар’єр або на фабрику та на місці усувати неполадки.

     Перед фахівцями Сектору АЗіАМ керівництво комбінату дедалі частіше ставить нестандартні завдання, пов’язані з постійними новаціями в інформаційній сфері, прогресивними тенденціями та новими викликами сучасності. Тому його фахівці у повсякденній роботі не тільки застосовують накопичені досвідом навички, а й не припиняють збагачуватися новими знаннями, вдаються до логічного мислення “айтівця”, демонструють виняткові винахідливість та кмітливість, що дає стимул до постійного професійного зростання.

     За словами керівника Олега Алілуєнка, в роботу Відділу інформаційних технологій війна внесла свої корективи. Довелося призупинити деякі заплановані проєкти з модернізації мережі. Зараз головне — підтримувати її роботу на сталому рівні. Впевнений, що всі труднощі — тимчасові. Після нашої Перемоги амбітні технологічні проєкти будуть втілені у життя.

     — Вітаю колектив Сектору апаратного забезпечення і адміністрування мереж з професійним святом! Бажаю колегам оптимізму та натхнення, успіхів у роботі. Працюємо і сподіваємось, що Перемога України настане якомога скоріше — вимовив Олег Віталійович.

     Наші колеги розповідають, що їхня професія цікава та різноманітна. Хорошим системним адміністратором можна стати лише за покликом серця, так, щоб все життя “горіти” улюбленою справою.

    Наприклад, Іван Паніщев зі шкільних років цілковито захопився компʼютерною технікою, яка тоді тільки почала зʼявлятися. Він зрозумів, що має хист та хоче розвивати свої навички у даній сфері. Здобув вищу освіту в Харківському національному університеті радіоелектроніки на факультеті інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії, та вже майже 20 років із задоволенням працює на комбінаті. Специфіка його діяльності зобов’язує працювати з великою кількістю інформації, вивчати технологічні новації, йти в ногу з часом, удосконалюючись з кожним кроком.

     Іван Сергійович зізнається, що робота для нього — улюблене хобі:

      — Я належу до тієї категорії айтівців, які “повернуті” на своїй професії. Особливо приємно, коли бачиш результат своєї роботи, який приносить користь працівникам та підприємству в цілому.

     Щирі слова з приводу професійного свята колегам присвячує начальник Сектору АЗіАМ Артем Петрович:

     — Вітаю з Днем системного адміністратора. Бажаю у своїй системі відчувати себе, як риба у воді, бажаю у житті завжди залишатися життєрадісними і сміливими людьми. Нехай кожен Ваш день складається в одну мережу щасливого життя, в якій не буде ні помилок, ні проблем!

     Приєднуємося до всіх чудових побажань. Дякуємо нашим шановним системним адміністраторам за плідну кропітку працю. Бажаємо підкорення професійних вершин, реалізації цікавих проєктів, справедливого визнання, і, звичайно ж, міцного здоров’я, сімейного затишку, мирного неба вільної України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11