Новини Дніпропетровщини, 28 липня: рашисти обстріляли Нікопольський та Криворізький район, є жертви, постраждалі та руйнування

Агресор продовжує терор мирних мешканців. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів про те, що вночі ворог ударив по Нікопольському та Криворізькому районах:

По Нікополю російська армія поцілила з «Градів». Свідомо стріляли по житловому кварталу. Скерували туди понад 40 реактивних снарядів. Пошкоджені 6 приватних будинків та господарчі споруди. Внаслідок обстрілів зачепило лінію електропередач. Через це кілька тисяч нікопольців приватного сектору залишилися без світла. Зараз на місці працюють аварійні бригади електриків. За попередніми даними люди не постраждали. В місцях обстрілів розкидані уламки реактивних снарядів. Там працюють фахівці ДСНС. У Криворізькому районі ворог зі ствольної артилерії обстріляв Зеленодольську громаду. Минулося без жертв та руйнувань.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора вдень окупаційні війська кілька разів обстріляли Криворізький район:

З «Ураганів» вдарили по агропідприємству у Широківській громаді. Внаслідок обстрілу 28-річний хлопець загинув, ще двоє осіб дістали поранення. Вони у стані середньої тяжкості в лікарні. На місці обстрілу сталася пожежа: зайняла суха трава на площі 4 га. Наразі рятувальники вже загасили полум‘я.

Також окупанти поцілили по околицям Новосеменівки, що в Апостолівській громаді. Без жертв і без руйнувань. Під обстріл вчора вдень потрапили і прикордонні території Зеленодольської ТГ. На щастя, без постраждалих.

За словами посадовця, під ворожий вогонь потрапила і Великомихайлівська громада, що у Синельниківському районі. Там ворог обстріляв поля на межі із Запорізькою областю. Приблизна площа пожежі – близько 10 га. Постраждалих немає.

Віримо в наших захисників, які щодня мужньо боронять наш з вами спокій, і в Президента. Всі разом переможемо, закликав Микола Лукашук.

Рашисти атакували приватний сектор Нікополя. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що ніч минула неспокійно:

Сьогодні вночі орки воювали з житловою забудовою та мирними жителями міста Нікополь. В 03.20 з РСЗВ «Град» випущено близько сорока боєприпасів по приватному сектору, де не було військових, техніки або будь-чого, що пов’язано з бойовими діями, лише мирні мешканці. В тому числі ординці використовували фосфорні боєприпаси.

Внаслідок обстрілу постраждало близько тридцяти будівель. Попередньо, без жертв. Наразі, відповідні фахівці займаються ліквідацією наслідків .

На інших територіях району ніч минула без надзвичайних ситуацій.

Зберігаємо спокій і тримаємо стрій. ЗСУ — потрібно ще більше бавовни!зазначив Євген Євтушенко.

Влада надає допомогу постраждалим від обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк доповів, що орки вночі обстріляли приватні будинки у районі Новопавлівки:

Пошкоджено чимало будинків, в 3-х домогосподарствах були пожежі, які вже загасили. Пошкоджено лінії електропередач, фахівці працюють над їх відновленням. Постраждалих на зараз немає. Всі, хто потребує допомоги від міста, будь ласка, дзвоніть на наш колл-центр: 0800 504 105 — цілодобово, 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00), 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).

Як акцентував Олександр Іванович, продовжує працювати комісія по фіксації руйнувань. І всі, хто потребує допомоги із внесенння даних до додатка «Дія», отримають її від фахівців.

ЗСУ мужньо боронять нашу землю. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул в ході традиційного брифінгу доповів, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою, але повністю контрольована ЗСУ:

Всі наші частини діють злагоджено та мужньо. За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог переважно зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Наші воїни відбили контрудари ворога біля Давидового Броду, у напрямку Брускинське – Білогірка. Орки зазнали втрат та відійшли.

Обстріли не припиняються. Як зазначив посадовець, окупанти варварськими обстрілами продовжують терор мирних громад та населення. Так вчора вдень орки обстріляли околиці Новосеменівки в Апостолівській громаді та прикордонні території Зеленодольської громади. На щастя, без втрат.

Триває робота зі знешкодження снарядів. За останній день на території Криворізького району знешкоджено 26 ворожих касетних боєприпасів від «Урагану» та 27 боєприпасів від «Торнадо-С».

Не опускаємо рук, наближаємо нашу Перемогу! Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Інфраструктура міста працює в нормальному, штатному режимі.

Як і раніше, дотримуємося всіх правил військового стану, комендантської години та, особливо, повітряної тривоги. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Продовжуємо цілеспрямовано рухатися вперед, наближаючи нашу омріяну Перемогу! Віримо, що вистоїмо та очистимо українську землю від рашистської нечисті! Все відбудуємо та створимо нову країну, де буде звучати щасливий дитячий сміх, сьогодення буде мирним, а небо безхмарним!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11