Колектив ремонтно-механічного цеху працює на високий результат, суворо дотримуючись вимог безпеки

      Збереження життя та здоровʼя людей на робочих місцях завжди в пріоритеті на нашому підприємстві, тим більше в умовах воєнного стану. Відділ охорони праці та пожежної безпеки на чолі з директором Юрієм Головим продовжує тримати свій важливий фронт. На чергову планову перевірку до надзвичайно важливого підрозділу в системі виробництва потрапили і кореспонденти “ЗМ”, а саме — до Ремонтно-механічного цеху (РМЦ).

     До складу компетентної комісії ввійшли в. о. начальника та заступника начальника Відділу з охорони праці та пожежної безпеки — Роман Рибаков та Олена Ткачова, гірничий інженер з охорони праці Денис Омененко та в.о. начальника Відділу доглядача будівель і споруд Ольга Калюх. По прибуттю до РМЦ перевіряючі розділились по різних обʼєктах.

     Олена Валентинівна перевіряла документацію інженера з охорони праці та начальника цеху, а також Експериментальну дільницю. Ольга Сергіївна здійснювала перевірку підкранових колій маркшейдерською зйомкою, а також оглядала технічний стан будівель. Роман Олександрович та Денис Сергійович у супроводі заступника начальника цеху Віталія Марченка обстежили наступні дільниці — металоконструкцій, вулканізації та механічну. Перевірили наявність бирок з інвентарним номером та датою проведення наступного випробування на стаціонарних зварювальних постах, стан вогнегасників. Не обійшли увагою оснащення пожежних щитів необхідним набором інвентарю для пожежогасіння: наявність пожежних гідрантів, ємностей для зберігання піску та інше. Обстежили санітарно-гігієнічний стан виробничих приміщень.

     Приємно вразило перевіряючих бездоганне ведення журналів газозварювальної і газорізальної апаратури, перевірки сходів, книги нарядів, інструкцій за професіями майстром дільниці по ремонту та виготовленню металоконструкцій Юлією Капустян.

     Інспекція прискіпливо виконувала свою роботу, а ми тим часом розпитали у Віталія Ігоровича про стан справ у даному підрозділі.

      Заступник начальника цеху розповів, що бригади дільниці по ремонту карʼєрного обладнання на даний час задіяні у роботах на верхньому роторному комплексі (р/к) №6 Північного кар’єру, повʼязаних з пересуванням, яке планують закінчити до кінця поточного місяця. До того ж бригади РМЦ та колектив комплексу виконуватимуть роботи по заміні барабана та складових редукторів приводних станцій. На даний час спеціалісти Механічної дільниці займаються збиранням та розбиранням вузлів р/к №6 — первинного і вторинного валів, збіркою редуктора ротора на роторному екскаваторі.

     В Олександрівському карʼєрі колектив РМЦ виконує плановий капітальний ремонт крокуючого екскаватора (ЕК) №131 класу 10/70 із заміною компонентів, та плановопопереджувальний ремонт устаткування із заміною зношених деталей і вузлів ЕК №114 Запорізького карʼєра.

      В режимі нон-стоп працюють спеціалісти Механічної дільниці, які готують деталі та вузлові частини, що надалі встановлюватимуть на виробничі потужності фахівці дільниці по ремонту карʼєрного обладнання. Тобто бригади зовнішнього ремонту працюють за межами цеху — безпосередньо на обʼєктах підрозділів комбінату.

      Особливо щільний графік у працівників Дільниці вулканізації, які виконують роботи на р/к №6 Північного карʼєру.

      Також колектив РМЦ проводить ремонтні роботи в Олександрівській збагачувальній фабриці.

      Результати перевірки традиційно підбивали на підсумковій нараді.

      — На експериментальній дільниці все добре, молодці! — зазначила Олена Ткачова.

      В. о. заступника начальника Відділу з охорони праці та пожежної безпеки із “плюсів” виділила те, що колектив “гарячого” цеху в повному обсязі забезпечений питною водою. Однак нагадала про необхідність працівникам пройти медогляд за суміжними професіями.

     Зауваження комісії торкнулись журналів реєстрації інструктажів. Було вказано на те, що П.І.П. працівника потрібно писати повністю, а не лише прізвище та ініціали.

      Перевіряльники нагадали, що на склад прибула нова партія спецодягу, тож рекомендували не зволікати тим, у кого термін її експлуатації добігає кінця.

      Ольга Калюх подякувала за стан підкранових колій.

      — Мені подобається відвідувати Ремонтно-механічний цех, тому що тут завжди все до ладу. І цього разу все на високому рівні, — додала в.о. начальника Відділу доглядача будівель і споруд.

      В цілому, учасники комісії залишилися задоволені та подякували керівництву цеху за належну організацію безпечних умов праці на робочих місцях.

    Керівник РМЦ Георгій Бормаченко, своєю чергою, висловив подяку професійному та згуртованому колективу цеху за важку наполегливу працю.

     — Обсяг робіт в РМЦ великий, терміни стислі. Ми працюємо у важких умовах воєнного часу, багато наших робітників мобілізовано до лав Збройних Сил України. Завдяки нашим Героям, які захищають країну від російських загарбників, ми маємо можливість працювати. І це головне. Хоча нам і бракує робочих рук, але всі чудово усвідомлюють, наскільки важливо зараз підтримувати робочий ритм комбінату та вчасно виконувати поставлені перед цехом завдання. Тому всі дільниці працюють у тісному взаємозвʼязку, робітники діють злагоджено та організовано, аби досягти необхідного результату. Тож дякую колективу за самовіддану роботу та єдиний дух. Впевнений, разом ми здолаємо труднощі та переможемо, — сказав Георгій Віталійович.

     На такій оптимістичній ноті завершилася наша поїздка. На прикладі колективу РМЦ ми вкотре переконалися, що працівники комбінату надійно захищають свій професійний фронт, тим самим забезпечують стабільну роботу підприємства, підтримують життєдіяльність міста та економіку держави. Разом продовжуємо міцно тримати стрій та працювати на Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11