Доповідає Генштаб

     Триває 154 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Російські окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

Українські військові успішно відбивають ворожі атаки

      * На Краматорському напрямку вів штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам’янське, успіху не мав, відійшов. Зафіксовано обстріли неподалік Кривої Луки, Закітного, Спірного, Григорівки, Тетянівки та інших населених пунктів. Ворог завдав авіаудару біля Серебрянки. Активно задіював БпЛА.

      * На Бахмутському напрямку вів стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар, успіху не мав. Провів розвідку боєм біля Семигір’я. Зазнав вогневого ураження та втрат і відійшов. Наразі в районах Семигір’я та Кодеми тривають бойові дії. Противник обстріляв цивільну інфраструктуру зокрема в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка.

     * На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Вів штурмові дії в районі Білогірки, успіху не мав, відійшов. Ворог, для ведення повітряної розвідки, активно використовує БпЛА.

      Здійснив систематичні обстріли біля Осокорівки, Трудолюбівки, Токаревого, Киселівки, Партизанського, Кавказа, Лозового, Прибузького, Поляни та Лупаревого. Завдав авіаударів біля Любомирівки та Новомиколаївки.

Окупанти систематично ведуть обстріли

      * На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної та реактивної артилерії зокрема в районах населених пунктів Харків, Чугуїв, Шевелівка, Краснопілля та багатьох інших. За допомогою наведених через водні перешкоди понтонних переправ намагається покращити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

     * На Слов’янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Норцівка, Богородичне, Долина, Чепіль, Велика Комишуваха, Адамівка, Мазанівка, Гусарівка та інших.

      * На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Карлівка, Опитне, Вугледар, Гуляйполе, Кам’янське та низки інших. В районі Павлограда зафіксовано ворожий БпЛА.

      * На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Ворог обстріляв райони Миколаївки, Товстодубового, Волфиного, Сеньківки та низки інших населених пунктів. Крім того, періодично здійснює повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

      * В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання з ведення розвідки, ракетних ударів по обʼєктах на території України, а також блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Новий “жест доброї волі”

     Минулої доби три російських Ка-52 на Херсонщині мали намір атакувати наші підрозділи, але… завдали удару по своїх.

   Повертаючись, вертольоти окупантів потрапили під “дружній” вогонь переляканих розрахунків протиповітряної оборони російських військ. Російська ППО ніколи не відрізнялась точністю, тому загарбники збили всього один свій ударний Ка-52 з трьох. А жаль…

      Наші воїни вітають подібні акції та допомагають рашистам самознищуватись. Так, військові повітряного командування “Південь” збили ударний безпілотний літальний апарат типу “Ланцет”, що намагався атакувати радіолокаційну станцію на Миколаївщині.

Російських загарбників з кожним днем меншає

      У противника фіксується системна проблема з поповненням особовим складом – рф вже намагається набрати найманців з-поміж громадян країн Центральної Азії, представників віддалених регіонів та ув’язнених злочинців.

      Фіксуються випадки примусу до підписання “контрактів” щодо місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Отримано повний карт-бланш від влади рф на відбір бойовиків у колоніях.

Втрати рашистів за добу склали:

    • особового складу — 200,
    • танків — 1,
    • бойових броньованих машин — 12,
    • артилерійських систем — 3,
    • гелікоптерів — 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 4,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 12.

     Найбільших втрат противник зазнав на Криворізькому напрямку.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Дякуємо нашим незламним Захисникам, які непохитно стоять на захисті України до останнього окупанта, що прийшов на нашу землю! Віримо в українських мужніх воїнів та у власні сили. Разом ми обовʼязково переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11