Новини Дніпропетровщини, 27 липня: рашисти обстріляли Марганець, є постраждалі та руйнування

Ніч була важкою. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що вночі область знову була під ударом орків:

Російські війська накрили вогнем два райони Нікопольський та Криворізький. По Нікопольському району ворог двічі ударив з «Градів», випустивши до 40 снарядів. Ворожий вогонь прийшовся по житловим кварталам м.Марганець. У місті пошкоджені 8 п’ятиповерхівок, лікарня, дитячий садок і транспорт промислового підприємства. Поранення отримала 54-річна жінка, зараз вона у лікарні. По Зеленодольській громаді ворог поцілив зі ствольної артилерії. У Великій Костромці пошкоджена лінія електропередач. Село частково без світла. Наразі там працюють електрики. На щастя, люди не ушкоджені.

Криворіжжя потерпає від ворожих обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що близько 4–ї ранку загарбники вдарили по Нікопольському району знову: обстріляли берегову лінію Каховського водосховища. На щастя, без постраждалих і руйнувань.

Вчора ж ворожий удар прийшовся по території Апостолівської громади, а саме с.Новосеменівка. Там пошкоджено лінію електропередач. Жертв, руйнувань немає.

Руйнувань внаслідок обстрілів за ствольної артилерії зазнало й с.Велика Костромка, що у Зеленодольській громаді. Там пошкоджено електромережі і сталася пожежа – зайнялася суха трава на площі 2 га. Дякувати Богу, люди всі цілі та неушкоджені.

Стався приліт і в межах населеного пункту Кошове в Широківській громаді. Без руйнувань і без постраждалих.

Окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Херсонщини, які межують із Криворізьким районом. Але наші ЗСУ дають ворогу відсіч, окупаційні військ рф зазнають втрат. За нас з вами, за нашу свободу зараз борються кращі з кращих. ЗСУ б’ють ворога що є сили. А сили в наших воїнів багато, бо тут – наш спільний дім і наша земля. Ми всі разом захищаємо своє. Тому віримо в українських захисників, в Президента, в те, що ми – незламні. В нас все вийде. Попереду – Перемога! –акцентував Микола Лукашук.

Ситуація складна, але ми не втрачаємо надії на ЗСУ! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко також зазначив, що рашистський вогонь сьогодні накрив м.Марганець. Разом з тим, за словами посадовця, «по той бік водосховища знову розквітала бавовна».

Ми всі добре знаємо, що це означає те, що орки отримали гарну відповідь від наших мужніх ЗСУ. Віримо, що зовсім скоро Енергодар буде звільнено, і ворожий вогонь на протилежну сторону водосховища буде припинений.

Разом з тим Євген Вячеславович повідомив, що поглиблюється співпраця з українцями на тимчасово окупованих землях Запорізької та Херсонської областей:

Ми об’єднуємо інформаційні майданчики та створюємо комунікативну мережу. Ми єдині та разом працюємо на нашу Перемогу. Багато людей чекає на звільнення Енергодару, Водяного, Кам’янки-Дніпровської та інших населених пунктів України. Від друзів з протилежного берегу маємо попередження щодо необхідності бути обережними та не нехтувати інформацією про небезпеку. Перш за все, це стосується жителів прибережних територій (міста, села, селища).

Все під контролем, маємо гарні результати роботи Захисників. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена, але повністю контролюється Збройними силами України:

Завдяки відвазі та майстерності наших військових, окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. За даними Оперативного Командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій, тримаючись за укріплені рубежів оборони. В черговий раз ворожі сили, кількістю до ротно-тактичної групи із залученням резервів, спробували здійснити наступальні дії з напрямку Іщенки на Білогірку це в Херсонській області, трохи нижче Давидова Броду. Зазнавши втрат, відступили.

Також за даними оперативного командування «Південь» українська авіація продовжує наносити удари по місцях дислокації та розгортання підрозділів ворога, опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки. Також знищено пункт управління 11-ої окремої десантно-штурмової бригади орків, та їх склад боєприпасів в районі села П`ятихатки, що в Херсонській області. Це та бригада з Улан-Уде з Бурятії, яка у перші тижні війни намагалася з наскоку зайти в Кривий Ріг. Але отримала гідну відсіч.

Як зазначив Олександр Юрійович, окупанти продовжують обстріли по лінії зіткнення та Криворізького району. Також було зазначено, що у Криворізькому районі з початку війни знешкоджено понад 3500 ворожих боєприпасів:

Орки ними буквально «засіюють» прифронтові території. Так під час збору врожаю пшениці в Зеленодольській громаді на ворожій міні це спеціальні міни, які розкидаються за допомогою «Ураганів» – підірвався комбайн. Комбайн пошкоджено, але комбайнер не постраждав. Саперами було знешкоджено ще три такі дистанційно встановлювані міни та п’ять касетних боєприпасів. Підпали та мінування полів із урожаєм стали вже звичайною тактикою орків.

Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Вся інфраструктура продовжує працювати у штатному режимі.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! закликав Олександр Вілкул.

Продовжуємо допомагати нашим Захисникам, вірити у власні сили та незламність нашої мужньої нації. Знаємо, що вистоїмо та відновимо мир на рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11