Доповідає Генштаб ЗСУ

     Триває 150 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує завдавати ракетних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

Невдалі спроби окупантів пробити оборону ЗСУ

      * На Краматорському напрямку штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили. Противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Верхньокамʼянського, Стародубівки, Пискунівки, Сіверська, Білогорівки, Григорівки, Спірного та Виїмки.

      * На Бахмутському напрямку ворог знову вів штурмові дії в напрямках Покровського та території Вуглегірської ТЕС і знову зазнав втрат та відійшов. Окупанти обстріляли з артилерії райони Яковлівки, Соледара, Бахмута, Покровського, Бахмутського та Новолуганського. Біля останнього також завдали авіаційних ударів.

Орда намагається стримувати просування українських військових

    * На Південнобузькому напрямку противник продовжує ведення оборони зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на стримуванні контрнаступальних дій Сил оборони України. Здійснював обстріли зі ствольної і реактивної артилерії та танків по лінії зіткнення.

     * На Слобожанському напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на недопущенні просування наших військ у бік Державного кордону України на півночі та північному сході Харківської області.

Обстріли не вщухають

      * На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Золочів, Питомник, Борщова, Лісне, Руські та Черкаські Тишки та Мосьпанове.

      * На Сіверському напрямку ворог обстріляв село Миколаївка Чернігівської області.

     * На Слов’янському напрямку ворог обстріляв райони Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібровного, Мазанівки, Протопопівки, Чепіля, Великої Комишувахи, Норцівки, Богородичного, Вірнопілля та Карнаухівки.

      * На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Піски, Вугледар, Опитне, Водяне, Пречистівка, Мала Токмачка, Новояковлівка, Успенівка, Оріхів, Павлівка, Новопіль, Щербаки, Новоандріївка та Малі Щербаки. Також ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Кам’янки.

     Поза пунктами базування перебувають два ворожих носія крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Панічні настрої рашистів через невдачі та великі втрати

     Українська штурмова і армійська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи успішно продовжують завдавати ударів по ворожих опорних пунктах, складах і скупченнях сил окупантів на визначених напрямках.

     Морально-психологічний стан окупантів залишається низьким, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та непокора офіцерам. Особовий склад ворога скаржиться на неефективність своїх атак на позиції Сил оборони України. Збільшується кількість солдатів, які вдаються до саботажу та навмисне виводять з ладу бойову техніку.

     Втрати рашистів за добу склали:

    • особового складу — 240 осіб,
    • танків — 4,
    • бойових броньованих машин — 9,
    • артилерійських систем — 1,
    • РСЗВ — 2,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 1,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 17.

     Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському, Криворізькому та Бахмутському напрямках.

 

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Пишаємося незламними українськими воїнами! Віримо у Збройні Сили України та в нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11