23 липня, Дніпропетровщина: обстріли 2-х районів, 100$ за колаборанта та віра у нашу Перемогу

Область продовжує потерпати від рук агресора. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що ніч минула у тривогах та обстрілах:
– Російські війська вдарили по двох районах області – Нікопольському та Криворізькому.
Червоногригорівську громаду, що на Нікопольщині, накрили з «Градів. Випустили до 20 снарядів. На щастя, минулося без жертв та руйнувань. У селі Ганнівка Широківської громади у Криворізькому районі ворожим обстрілом пошкодило електромережі та газовід. Люди не постраждали. У Зеленодольській громаді ворог знову поцілив по Великій Костромці. У результаті декілька вулиць залишилося без електропостачання. Людей не зачепило. Щодо інших районів області, то там на ранок все спокійно.
Рашисти продовжують тактику терору. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що вчора протягом дня окупанти кілька разів обстріляли с. Велика Костромка у Криворізькому районі: там зруйновано 1 будинок, ще 5 частково пошкоджено. Було перебито лінії електропостачання, нині все відновлено. Люди не постраждали.
Посадовець акцентував на тому, що обстріли, до яких вдається ворог – це тактика терору і залякування мирних громадян:
– Але наші Збройні сили роблять все, щоб припинити це російське варварство, зупинити ворога і звільнити українську землю. Підтримуємо ЗСУ, Президента і віримо в Перемогу.

Ворог знову обстріляв Нікопольщину. На щастя, без постраждалих. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко надав інформацію про те, що вночі ворог обстріляв територію Червоногригорівської громади з використанням РСЗВ:
– Обстріл прийшовся на межу з територією Марганецької громади. Люди та будівлі не постраждали. Фахівці ДСНС обстежують територію.
Як додав Євген Вячеславович, за інформацією партизан, які працюють на тому березі водосховища – по оркам у відповідь було нанесено вогневе враження.
Щодо інших територій району, то там ситуація спокійна: бойових дій, техніки та живої сили окупантів не зафіксовано.
Здай колаборанта – отримай 100$. Євген Євтушенко також повідомив мешканців району про можливість додаткового заробітку. Для цього потрібно проводити громадянське затримання людей, які працюють на окупантів, а саме: операторів квадрокоптерів, людей, які малюють незрозумілі знаки на будівлях, елементах інфраструктури і т.д т.п., людей, що проводять зйомку населеного пункту на мобільний, фото-відео апаратуру, тих, хто запускає сигнальні ракети, феєрверки і т.д т.п.
– У разі підтвердження протиправної діяльності підозрюваного ви отримуєте суму еквівалентну 100 у.о. по курсу НБУ на день затримання.

Ситуація напружена, але контрольована. Міський голова Покрова Олександр Шаповал повідомив, що ситуація у місті напружена, але контрольована, всі необхідні послуги надаються.
Посадовець додав, що продовжується робота з підтримки вимушених переселенців та соціально вразливих категорій містян.
Також закликав всіх суворо дотримуватися комендантської години, яка триває з 21.00 вечора до 5.00 ранку:
– Звертаюсь до батьків підлітків, спілкуйтесь зі своїми дітьми, розказуйте їм, що у комендантську годину вони повинні бути вдома, а не на вулиці. Це питання безпеки, у першу чергу, ваших дітей.
Олександ Миколайович вкотре наголосив на тому, що підступний ворог використовує всі методи агресії, у тому числі й соцмережі. Тому він порадив слідкувати за тим, що ви пишете, коментуєте, постите, адже від обачливості кожного залежить дуже багато. А також довіряти тільки офіційній інформації.
У випадку повітряної небезпеки очільник міста радить не ігнорувати сирену, та йти до укриття або дотримуватися правил двох стін.
Віримо у Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту напружена, але повністю контролюється Збройними силами України. Завдяки відвазі та військовій майстерності наших військових ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці:
– За інформацією оперативного командування «Південь», на нашому напрямку агресор веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони, вводить резервні підрозділи. Ворог продовжує мінометні обстріли та обстріли з використанням РСЗВ та ствольної артилерії в районах населених пунктів Трудолюбівка, Князівка, Осокорівка, Нововоронцовка, Потьомкіно та Добрянка та інші. За інформацією Генштабу ЗСУ, усі спроби ворожих штурмових дій у напрямках Давидів Брід – Білогірка та Мала Семейдинуха – Андріївка наші воїни одразу придушили. Окупанти відійшли. Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами.

У Кривому Розі відбулися військові навчання, у яких взяли участь бійці Нацгвардії, спеціальних підрозділів поліції та представники територіальної оборони. Було відпрацьовано ведення штурмового бою в умовах визволення міст та селищ, а також оборону будівель.
– Зберігаємо спокій та витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Віримо тільки у краще! Адже знаємо, українці – незламна нація, і ми зможемо вибороти Перемогу! Тримаємося! Всім тихих вихідних та мирного неба.

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11