Кращі у виробництві. Колектив Чкаловської збагачувальної фабрики працює тільки на Перемогу

     Таке заповітне бажання є основним мотивуючим фактором, який надихає на злагоджену та результативну роботу дружну команду Чкаловської збагачувальної фабрики (ЧЗФ). А ще – згуртованість та дотримання трудової дисципліни. Саме ці пріоритети у такий важкий військовий час називає ключовими в роботі виконуючий обов’язки начальника ЧЗФ Юрій Кородзієвський. Говорить, що завдяки професіоналізму і наполегливості всього колективу вдалось досягти високих показників виробництва у І півріччі та заслужено очолити групу збагачувачів. Юрій Петрович нам озвучив те, що об’єми по завалці та випуску валового концентрату виконані на 101%. Відвантажується, на жаль, тільки 4-та частина. Основна маса виготовленого концентрату переміщується на накопичувальні склади. Та сподіваємось, що така ситуація триватиме недовго, що в найближчий час кон’юнктура ринку зміниться на користь комбінату. Фабрика до цього інтенсивно готується, оновлюючи свої потужності та зміцнюючи бойовий дух в колективі.

     За словами керівника ЧЗФ, з початком війни і до цього часу чисельність персоналу підрозділу скоротилась на 32 людини, за рахунок мобілізації чоловіків та вимушеної еміграції жінок за кордон. Це звісно ускладнює вирішення щоденних виробничих завдань, але в жодному разі не впливає на їх виконання. Бо абсолютно всі розуміють, заради чого напружено працюють… Готові тримати такий ритм і надалі, аби тільки працювати і таким чином наближати Перемогу України та поступово повертатись до мирного життя.

     Такому оптимістичному та рішучому настрою сприяє реалізація серйозних проектів з модернізації фабричного обладнання, яка стартувала з початком року, продовжується зараз і має перспективний розвиток.

     Наразі в центрі особливої уваги працівників ЧЗФ – корпус збагачення. Саме на цій виробничій ділянці наразі виконуються важливі роботи з монтажу відсаджувальної машини МО-212 №4 та 4 зневоднюючих елеваторів, раніше було встановлено 2 нових турбоповітродувки. Крім того, 8-го липня в цьому ж корпусі розпочав свою роботу в технології новий грохот ГІСЛ-62. Також реалізується проект по монтажу та запуску в роботу нового вузла дозбагачення. Таким чином, на фабриці очікують суттєвого покращення розділення концентрату за сортами та підвищення продуктивності роботи зазначеного виробничого вузла. І це ще не всі оновлення…

     Зараз ведеться вже завершальний етап масштабних робіт із залученням підрядних організацій, які тривають на складі готової продукції та в корпусі промивки. Вони стосуються заміни перекриття підлоги та покрівлі.

     У другій половині півріччя, за словами Юрія Петровича, колектив Чкаловської фабрики планує тільки підсилювати свої виробничі потужності:

     – Ми і надалі будемо впевнено рухатись вперед, маємо на меті продовження відновлювальних робіт. Вони стосуватимуться ремонту валків дробарокпромивальних машин і класифікаторів. Віримо, що зуміємо втілити в життя все задумане, бо тільки з таким оптимістичним настроєм треба прямувати до Переможного успіху і на полі бою, і на виробничому фронті.

     Реалізовувати все заплановане та підвищувати виробничий потенціал фабрики її керівнику допомагає потужний склад грамотних інженерно-технічних працівників: заступник начальника цеху з обладнання Антон Савін, головний енергетик Сергій Смислов, начальник основної виробничої дільниці (корпусу збагачення) Олексій Рижиков, начальник складу сировини та готової продукції Віталій Неділько, старші майстри – Валерій Захода, Вадим Товкань, Вячеслав Добрида і Тарас Кононенко. Серед робітників особливим хистом та майстерністю вирізняються такі досвідчені збагачувачі: концентраторник Ольга Проскура, слюсар Сергій Савенко, електрослюсар Віталій Глотов, електрогазозварник Володимир Мотика, машиніст екскаватора ЕКГ Євген Ярош.

     На дільниці Водошламового господарства нас, як завжди, гостинно зустрічав начальник Артем Єрошкін із своєю професійною командою (механік Дмитро Величко, мехслужба: бригадир Дмитро Маслов, слюсарі Володимир Сапун і Віталій Юрченко, електрогазозварник Олександр Марусіченко; енергослужба: електрослюсарі Володимир Бараннік та Олександр Шепулін; машиністи насосних установок — Юрій Александров, Віталій Андрієнко та Роман Галанов.

     Під час нашої зустрічі спеціалісти цієї дільниці займались плановим технічним обслуговуванням насосів та ревізією магістралей. У перспективі чекають на прибуття нового насосного обладнання для ще більш ефективного виконання поставлених завдань.

     Юрій Кородзієвський в цілому задоволений роботою колективу фабрики у першому півріччі, за що висловлює щирі слова вдячності всім своїм колегам. Звертається до них з такими теплими побажаннями:

     – Хочу побажати всім нам найшвидшого мирного неба у вільній Україні. І, звісно, щастя, міцного здоров’я та добробуту у кожен дім.

Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11