20 ЛИПНЯ, ДНІПРОПЕТРОВЩИНА: ОКУПАНТИ ОБСТРІЛЯЛИ ЖИТЛОВІ КВАРТАЛИ НІКОПОЛЯ, Є ЖЕРТВИ ТА РУЙНАЦІЇ

Нікополь пережив надважку ніч. Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що російська орда не припиняє терор Нікопольського району:
– Рашисти вночі умисно обстріляли з «Градів» житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. За попередніми даними, двоє людей загинули, дев’ятеро – поранені. Шестеро постраждалих у лікарні, серед них четверо дітей. Найменшому пораненому усього три роки! Три роки! Дитині, яка спала вдома, коли російські відморозки ударили по ній з «Градів».
Також посадовець додав, що через обстріли вщент зруйновані 3 приватні будинки, з десяток – пошкоджені.Наразі рятувальники продовжують розбирати завали і з’ясовувати масштаби руйнувань. Піротехніки працюють задля знешкодження нерозірваних боєприпасів, розкиданих містом.
Рашисти продовжують терор мирного населення. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора ввечері ворог знову вдарив по Нікополю. «Градами» окупанти накрили базу відпочинку. На щастя, обійшлося без жертв.
Щодо ситуації у Криворізькому районі, то протягом дня рашистикілька разів здійснили обстрілиЗеленодольськоїТГ. В селах пошкоджено сільгосптехніку та господарчі споруди, газопровід, лінії електропередач. Минулося без постраждалих.
Гарною новиною стало те, що вчоранаші сили ППО збили ворожий безпілотник, коли той намагався залетіти на територію Синельниківського району з напрямку Гуляйполя. Ще один БПЛА «приземлили» над Криворізьким районом.
За словами Миколи Лукашука, безпекова ситуація навколонашогорегіону залишається напруженою, але контрольованою:
– Дніпропетровщина міцно тримає оборону. Наші рубежі надійно укріплені, ворожих військ в області немає. Віримо в наших захисників, в нашого Президента і робимо все для Перемоги.
Рашисти обстріляли мирний Нікополь. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що ніч минула для Нікополя надзвичайно важко:
– Ворог знову підло обстріляв житлові квартали мирного міста з РСЗВ вночі, коли всі спали. Щодо ситуації на інших територіях району, то вона спокійна: техніки та живої сили окупантів на Нікопольській землі немає.
Мер Нікополя Олександр Саюк додав, що внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені близько 15 будівель.
Очільник міста закликав кожного мешканця прийняти для себе рішення, залишатися або ж виїхати.
– Зі свого боку ми будемо робити все, щоб допомогтинікопольцям, постраждалим в результаті обстрілів. Давайте уважно слідкувати за сиренами, тривогами, приймаймо необхідні заходи безпеки. Якщо з’явиться нова інформація,ми вам її надамо, – відзначив Олександр Саюк.
Ситуація під контролем, є успіхи. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про те, що на всій ділянці фронту Криворізького напрямку ситуація зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України:
– Над Криворізьким районом наші військові збили черговий ворожий безпілотник «Орлан-10». За інформацією оперативного командування «Південь», ворог переважно зосередився на дистанційних обстрілах наших територій.
Посадовець зазначив, що орки продовжують тероризувати мирні громади. У Криворізькому районі ворог обстріляв території Зеленодольська – з «Ураганів» вдарив по Великій Костромці, зі ствольної артилерії – по Мар’янському. У Мар’янському снаряди влучили по тракторній бригаді, пошкоджена господарська споруда та сільгосптехніка. У Великій Костромці побиті 2 будинки та пошкоджені лінії електропередач. На щастя, без постраждалих.
Щодо ситуації уКривому Розі, то вона стабільна та контролюється Військовою адміністрацією і ЗСУ. Усі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт працюють стабільно. Триває зміцнення оборони міста на всіх лініях захисту.
Олександр Юрійович акцентував на тому, що військова адміністрація продовжує надавати допомогу військовимчастинам у матеріально-технічному забезпеченні і за іншими напрямками.
Подбайте про свою інформаційну безпеку! Очільник військової адміністрації звернув увагу мешканців району на необхідності дотримання правил інформаційної безпеки:
– Дужеобережно переходьте на незнайомі сайти, телеграм-канали та спільноти в соцмережах. Найчастіше ворог створює фейкові сайти та облікові записи, використовує отриману там інформацію, в тому числі і ту, яку залишають у коментарях. До речі, днями було здійснено масовану ворожу атаку на сайт Криворізької міськради. Причому вона велася з використанням VPN, нібито з Пенсильванії. Також було зроблено спробу зламу, але завдяки оперативним діям наших фахівців у орків нічого не вийшло.
Як бачимо, війна триває, і нам треба розуміти це: реагувати на сигнали повітряної тривоги, своєчасно йти до укриття, щоб зберегти свої життя та наших рідних. Віримо, що наша незламна нація зуміє пережити всі жахи війни та вибороти омріяну Перемогу! А поки кожен на своєму місці допомагаємо нашим Захисникам, молимося за них та всіма силами сприяємо відновленню миру на нашій рідній землі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11