6 липня, Дніпропетровщина: Криворіжжя знову піддалося обстрілам, на решті територій – спокійно

     Ніч з тривогою і ворожим обстрілом Криворізького району. Під приціл ворожої артилерії потрапила Широківська громада. Стріляли прямо по селу Шестірня. Пошкоджено кілька житлових будинків. На щастя, ніхто не постраждав. Таку інформацію сьогодні зранку повідомили очільники Дніпропетровської обласної військової адміністрації та ради – Валентин Резніченко і Микола Лукашук.

      – Щодо інших територій – ніч в області минула мирно. Наразі ситуація всюди контрольована. Тихого дня!

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

https://www.facebook.com/nbankr

      На території нашого району бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає, — доповів голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     У продовження теми «прильоту» в Покров інформацію доповнив мер міста Покров Олександр Шаповал:

      – На момент “прильоту” у будинку було троє дітей, три дівчинки – 9 місяців, 2,6 та 13 років. У цих дітей вчора був другий день народження, вони дивом залишилися живі. Я б дуже хотів, щоб той, хто поцілив у цивільний будинок, побачив очі цих дівчаток і їхніх батьків. Щоб всі зрозуміли, є «русский мир», який несе лише смерть, руйнування та страждання. Дівчатка запам’ятають це на все життя, впевнений, проживуть довге життя, розповідатимуть своїм дітям й онукам про істот, виродків, російських окупантів, які йшли їх вбивати.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

      Знову були обстріли прикордонних територій міста Зеленодольськ та села Велика Костромка. Але ніч минула відносно спокійно. В результаті ворожої атаки минулої доби було пошкоджено одна сільгоспбудівля (склад із зерном). З мирного населення, дякувати Богу, ніхто не постраждав. Протягом ночі населені пункти Зеленодольської громади не були під обстрілом. Ворог на її території відсутній. Про це розповів голова Дмитро Невеселий. Він також повідомив про те, що до громади завітали іноземні журналісти:

      – Я вважаю, що дуже важливо висвітлювати всі злочини, які коїть рф відносно українського народу: нищить житло людей, бізнес, спалює поля з врожаєм, займається геноцидом. Світ повинен бачити цих нацистів.

https://www.facebook.com/100013474629316/videos/716559189453924/

      Оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту зберігається напруженою. Начальник військової адміністрації міста Кривий Ріг Олександр Вілкул наголосив, що все під повним контролем ЗСУ:

      – Бойовий дух наших частин дуже високий, вони чітко виконують усі розпорядження. За даними Міноборони України, противник зазнає втрат у живій силі та техніці. Основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших частин вглиб Херсонської області. Вогневий вплив орків зберігається в останні дні дуже жорстким по всій лінії зіткнення. Зокрема, ворог вів обстріл Осокорівки, Добрянки, Потьомкіно, Іванівки та інших населених пунктів. Б’ють з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків та мінометів.

      Посадовець зазначив, що не припиняється робота з розмінування територій Криворіжжя. Лише за минулу добу знешкоджено ще 33 ворожі касетні боєприпаси в районі Новомар’янівки та Апостолового.

     У Кривбасі та районі, за словами посадовця, ситуація повністю стабільна:

      – Ми продовжуємо допомогу військовим у посиленні нашої оборони на всіх периметрах, у тому числі й за межами області. Також продовжуємо поповнення стратегічного запасу міста продуктами та медикаментами.

      За інформацією Олександра Вілкула, у Кривий Ріг продовжують прибувати біженці:

     – За вчорашній день – це ще 172 особи. Більше половини – з Херсонської області, зокрема з фронтових сіл. Багатьом допомагаємо з евакуацією буквально з-під обстрілу. Так, наприклад, із Білоусового – це теж лінія фронту – вдалося евакуювати дідуся, 92 роки. Ви уявляєте, що відчуває ця людина, яка пережила Другу Світову війну, а тепер змушена рятуватися від жахів війни, розв’язаної орками?! Загалом у Кривому Розі вже понад 52 тисячі офіційно зареєстрованих біженців, реально – від 65 до 70 тисяч.

     Олександр Юрійович переконливо нагадав про дотримання правил воєнного часу та заходів безпеки під час повітряної тривоги:

      – Коли і куди орки знову запустять свої ракети – передбачити неможливо. Бережіть себе та своїх близьких. Також ще раз зверну увагу на дотримання пожежної безпеки. На вулиці стоїть спека, будьте вкрай обережні та контролюйте своїх дітей. Дисципліна, витримка та спокій – теж наша зброя. Віримо у наші Збройні Сили, всі разом наближаємо Перемогу!

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

https://fb.watch/e4QevsnrIn/

     Дослухаймося до всіх важливих настанов керівників області та її громад. У свою чергу, повністю поділяємо позицію про те, що рашисти не заслуговують пощади! Дякуємо відважним Захисникам України, які ефективно та з козацьким запалом знищують дику орду. Допомагаємо нашій могутній армії долати ворога, разом стаємо ще на крок ближче до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11