Кращі з кращих професіоналів своєї справи. Досвідчений інтелектуал Юрій БЄЛЬЦОВ – у лавах комбінату

     Стабільна діяльність нашого Покровського гірничо-збагачувального комбінату, а відповідно і життєзабезпечення міста, навіть в умовах воєнного стану, знаходяться в руках працьовитих та цілеспрямованих, досвідчених та перспективних, наполегливих та високопрофесійних працівників. Одним із таких є електромонтер диспетчерського обладнання та телеавтоматики Цеху телекомунікацій (ЦТК) Юрій БЄЛЬЦОВ, який вже понад 40 років залишається вірним улюбленій справі та підприємству. Юрій Валентинович бере безпосередню участь у забезпеченні безперебійного телефонного та радіозв’язку, встановлення та контролю за справністю комунікаційних систем між цехами комбінату.

      Родом наш колега з Херсонщини, а саме із села Костянтинівка, де мешкав з батьками до 5 років. А от першачком став в одній зі шкіл Каховки, в яку цього року нахабно вдерлися рашисти. З другого по п’ятий клас Юрій навчався в Дніпропетровську (нині Дніпро), куди родина переїхала у зв’язку з навчанням у виші батька, Валентина Бєльцова, якого з отриманням вищої медичної освіти направили на роботу в наше чудове містечко. Таким чином, Юрій з 6-го класу почав відвідувати ЗОШ №4. Йому легко давалися точні науки – фізика та математика. Після уроків захоплювався настільним тенісом, а ще любив читати. Літературні інтереси допитливого хлопчика виходили за межі шкільної програми – віддавав перевагу науково-фантастичним романам.

     Одразу після закінчення школи ерудований та тямущий хлопець вирішив заробляти на життя самостійно. Тому в 1973 році влаштувався до нашого комбінату електрослюсарем з ремонту електрообладнання вантажних машин – до Автотранспортного цеху.

     Через рік наш колега вступив на денне відділення до Криворізького науково-дослідного гірничорудного інституту за спеціальністю «Технологія та комплексна механізація відкритих гірничих робіт».

     Здобувши вищу освіту, у 1981 році Юрій Бєльцов знову повернувся на наше підприємство, тільки вже машиністом відвалоутворювача роторного комплексу №8 Чкаловського кар’єру №1. Але на цій посаді він довго не затримався. І ось чому: молодий фахівець завжди цікавився всім, що пов’язано з електро- та радіотехнікою, тому, дізнавшись про вакансію майстра в Центральній лабораторії автоматизації та механізації Цеху технологічної диспетчеризації, попросив про переведення саме туди.

      Так, у 1982 році Юрій Бєльцов поповнив ряди цеху, який став йому рідним, тут він працює і донині. Та перед цим він закінчив курси у нашому Секторі навчання за спеціальністю «Електромонтер диспетчерського обладнання та телеавтоматики». Першими його наставниками були Юрій Пахомов і Веніамін Ашгібесов, які допомагали нашому колезі зрозуміти тонкощі професійної майстерності. Юрію Валентиновичу настільки сподобалося тут працювати, що 40 років трудової біографії пролетіли непомітно. Тепер уже на нього рівняється молоде покоління спеціалістів ЦТК.

     З 1999 до 2006 року Юрій Валентинович обіймав відповідальну посаду начальника радіодільниці.

      Наразі наш колега має широкий спектр обов’язків: установка, ремонт та обслуговування апаратури – охоронної сигналізації, обладнання кабельної радіорелейної станції, автоматичних телефонних станцій, переговорних пристроїв у кар’єрах, на фабриках, та залізничному транспорті. За словами Юрія Валентиновича, фахівці його професії повинні мати гнучкий розум і кмітливість, розумітися у радіотехнічній справі, вміти читати електричні схеми, але найголовніше в будь-якій справі – бажати працювати та розвиватися у професії. Цього у нашого героя не відняти, тим паче, що йому пощастило працювати з такими чудовими напарниками: електромонтерами диспетчерського обладнання та телеавтоматики ділянки радіо-, гучномовного зв’язку та систем відеоспостереження – Сергієм Ткаченком, Геннадієм Губою, Сергієм Демниченком (зараз захищає Батьківщину у складі ЗСУ) та Віталієм Беспавлим. Завдяки багатому досвіду Юрій Бєльцов разом із колегами легко можуть визначити та усунути будь-які несправності в електро- та радіотехніці.

     – Колектив у нас чудовий, я навіть сказав би – найкращий. Усі хлопці грамотні, добре знають справу, свою роботу виконують бездоганно. Ми разом знаходимо розв’язання будь-яких, навіть найскладніших завдань. За потреби всі один одному готові допомогти, поділитись досвідом. Мені дуже комфортно працювати поряд з такими людьми, – щиро поділився наш співрозмовник.

      А чим захоплюється наш інтелектуал, крім роботи? Виявляється, Юрій Бєльцов на дозвіллі полюбляє слухати для настрою блюз або джаз. Із задоволенням займається домашніми клопотами з дружиною Світланою. Наш колега дуже пишається своїми дорослими та успішними дітьми: сином Денисом (фахівець у сфері IT) та донькою Юлією (спеціаліст у галузі економіки). І просто обожнює подарованих ними прекрасних онучок – Машеньку та Ганнусю.

      По життю, як на роботі, так і в побуті, Юрій Валентинович крокує з незмінним девізом: «У разі потреби обов’язково розібратися в усьому, що б там не було, і виконати свою справу бездоганно, хоч як складно б це не виявилось».

     Очевидно, цей принцип став основою досягнення професійних висот нашого героя у кар’єрі та авторитету в колективі. Ми пишаємося тим, що такі люди, як Юрій Валентинович, прикрашають Дошку пошани комбінату. Дякуємо Вам за величезний внесок у розвиток нашого підприємства. Бажаємо міцного здоров’я, простого людського щастя, блискучих успіхів у роботі та, звичайно, Переможного Миру в нашій рідній Україні!

Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11