У декларації Конференції в Лугано глави держав і урядів зобов’язалися підтримувати Україну на її шляху до відновлення

     Проєкт Плану відновлення та розвитку під керівництвом України, який вчора був представлений на Міжнародній конференції в Лугано, було визнано основним рамковим документом, що задає напрямок процесу відновлення. Про це йдеться в ухваленій підсумковій декларації Конференції.

      Президент Володимир Зеленський під час свого онлайн-звернення до учасників зустрічі назвав ключові принципи відбудови України, серед яких: безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, застосування зелених технологій, реалізація принципів безбар’єрності, спрямованість на інтереси громад, максимальна прозорість та укорінення проєкту відбудови в реальному економічному житті України, щоб створити нові робочі місця і нові виробництва в Україні:

     — Всі ініціативи, плани, амбіції мають бути в єдиній системі… Тому Україна пропонує свій національний план відбудови, на фундаменті якого можна буде реалізувати кожну ініціативу. Наша мета в тому, щоб Україна стала не лише найбільш вільною країною в Європі, найбільш зручною для життя і бізнесу, але і щоб ми найшвидше з усіх, хто рухався в Європейський Союз, виконали політичну частину роботи, — наголосив Зеленський.

https://www.facebook.com/100007211555008/videos/756770309073992/

    — Усього за 6 тижнів ми разом з понад 3000 експертів, посадовців, парламентарів напрацювали реформи та запропонували проривні проекти по 24 напрямках. Глави держав і урядів, міністри та високі представники зобов’язалися підтримувати Україну на її шляху до відновлення — від початку і до довгострокового відновлення. Від імені усього українського народу хочу їм за це подякувати, — зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

     За інформацією очільника Уряду, робота над імплементацією Плану відновлення розпочнеться вже сьогодні — під час круглого столу.

     — Національна безпека та європейська інтеграція стануть головними векторами Плану відновлення України. А діджиталізація та зелений курс будуть проходити наскрізною ниткою через усі проєкти, — підкреслив Премʼєр.

     Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс під час завершальної сесії в межах Конференції відновлення наголосив, що основою затвердженої декларації є сім принципів Лугано, які визначають критерії та методи відновлення:

    1. Партнерство. Україна буде очолювати процес відновлення втілювати його разом з міжнародними партнерами.

     2. Спрямованість на реформи.

     3. Прозорість, підзвітність, верховенство права.

     4. Демократична участь.

     5. Залучення багатьох стейкхолдерів.

     6. Гендерна рівність та інклюзія.

     7. Сталий розвиток.

https://www.facebook.com/dshmyhal

https://t.me/s/Denys_Smyhal

     Цілком підтримуємо президента та команду урядовців, які разом з нами вже сьогодні готуються до відновлення України. Перемога українського народу, без сумніву, настане! А втілення в життя грандіозного та амбіційного проєкту відбудови докорінно змінить нашу державу на краще, зробить її інвестиційно привабливою у всіх сферах життєдіяльності.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11