Життя сильніше за війну. Трудові колективи Покровського ГЗК демонтсрували Переможний настрій на футбольному полі

     Минулими вихідними, за ініціативи трудових колективів І та ІІ груп виробничих підрозділів і підтримки профспілки нашого підприємства, стартував Кубок профкому з футболу. Мотивацією для гравців став супротив війні, яку рф розв’язала на незалежній, вільній і цілісній території нашої України. Спорт, а тим паче – командний, відволікає від сумних думок, дає можливість психологічно розвантажитись, поспілкуватись у колі друзів. Так і відбувалося під час футбольної зустрічі на стадіоні “Авангард”.

     Для участі у Кубковому матчі на поле вийшли збірні команди І та ІІ груп структурних підрозділів комбінату. У більшості ми побачили – доволі знайомі обличчя, для яких футбол – це не просто гра, а й професійне заняття, хобі, улюблена справа. Гравців залюбки підтримували уболівальники. Говорили, що “За” таку ініціативу, бо пригнічений, психологічно втомлений від війни стан треба живити позитивними емоціями.

     Перед стартом поєдинку команди вирішили грати два тайми по 30 хвилин, але до переможного рахунку. Якщо основний час фіксував нічию, то долю поєдинку мала вирішувати серія пенальті. З такими домовленостями футболісти і розпочали гру.

     У першому таймі обидві команди діяли обережно, вивчаючи тактику суперника. Були і удари по воротах, але до фінального їх ураження під час 30-хвилинки так і не дійшло. Футболісти пішли на відпочинок за рахунку 0:0.

     На другу половину поєдинку суперники вийшли рішуче налаштованими на атакуючі дії. Швидкість пересування гравців значно збільшилась. Уболівальники стали свідками красивих комбінацій. І одна з них завершилась гольовим моментом. Автором першого забитого м’яча став Дмитро Кужелюк (ІІ група).

     Але недовго збірна ІІ групи утримувала перевагу – гол у відповідь успішно реалізував Андрій Алілуєнко            (І група), що збільшило інтригу, бо матч наближався до свого завершення.

     Буквально за декілька хвилин від точного удару Віктора Карпелайнена (ІІ група) м’яч потрапив прямісінько в ціль. І це сталося за лічені хвилини до фінального свистка.

     На мить здалося, що доля матчу вже зрозуміла, але Владислав Ємець зруйнував таке хибне припущення, майстерно реалізувавши гольовий момент. Отже, основний час Кубкової зустрічі завершився з рахунком 2:2. Таким чином, долю першої гри футболісти вирішували у серії післяматчевих пенальті.

     Перші удари з позначок потрапляли точно в ціль. І тільки одна прикра помилка з боку команди ІІ групи дала шанс їх суперникам на перемогу, яким вони і скористались. Завершальну крапку у першому поєдинку за профспілковий трофей поставив Юрій Александров – гравець збірної команди І групи, котра і стала переможницею у першому матчі.

     Гра-відповідь між збірними командами І та ІІ груп виробничих підрозділів комбінату, в рамках Кубку профкому з футболу, запланована на наступну суботу – 9-те липня. Початок о 10.00, місце зустрічі – стадіон “Авангард”.

     Як свідок цього футбольного матчу, хочу від себе додати, що подібні зустрічі дійсно приносять у наш тривожний світ хоча б частинку мирного життя – того, яким воно було до початку війни. Тож, нехай перші спортивні поєдинки у такий неспокійний час стануть доброю вісточкою про наближення Перемоги України, яка знову зафіксує мирне небо над нашими домівками!

Репортаж підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11