27 червня, Дніпропетровщина: армія нелюдів знову обстріляла Зеленодольськ, правила безпеки під час війни та праця на Перемогу

Починаємо новий тиждень з вірою в ПЕРЕМОГУ України. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вночі ворог кілька разів випробовував нас тривогами, але:

На цю хвилину все нормально у всіх районах області. Йдемо на роботу і продовжуємо працювати на Перемогу.

Зеленодольськ потерпає від рашистських обстрілів. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів про те, що вчора протягом всього дня ворог бив по Зеленодольській громаді, що у Криворізькому районі. Зі ствольної артилерії та «Ураганів» окупанти накривали як власне місто, так і його прикордонні території:

Двоє громадян звернулися до медиків з осколковими ураженнями. Людям було надано необхідну допомогу, від шпиталізації вони відмовилися. Надвечір до лікарів звернувся третій постраждалий, життю чоловіка нічого не загрожує. Ще двом – мамі з донькою – рятувальники допомогли вибратися з квартири, в якій через обстріл було деформовано вхідні двері. Внаслідок ворожих атак в Зеленодольську сталася пожежа на території одного з дачних кооперативів. Окрім цього, пошкоджено декілька багатоповерхівок, будівлю ДЮСШ, пошти та будинку культури. В парковій зоні міста виявлено воронки та уламки від «Градів».

Ситуація в інших районах Дніпропетровщини спокійна.

Як акцентував Микола Лукашук, російська окупаційна армія – просто нелюди. Все, що вони вміють – це травмувати, руйнувати, знищувати. Обстрілювати житлові будинки, цивільні об‘єкти і воювати проти мирного населення:

Але Україна сильніша. Жодне зло не зможе зламати державу, яка знає, за що і за кого бореться. Віримо в ЗСУ, віримо в Президента. Ми обов’язково Переможемо.

Важливо дотримуватися правил безпеки. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко поінформував, що доба минула з повітряними тривогами, але, на щастя, без надзвичайних ситуацій. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів на території немає.

Посадовець вкотре нагадав мешканцям регіону, що задля їхньої ж безпеки не можна нічого фотографувати, оприлюднювати в мережі та коментувати.

Ворог прагне залякати нас і посіяти паніку. Не дивлячись на все це гуртуймось і не втрачаємо волю до нашої Перемоги!

Ситуація стала більш напруженою, але вона під повним контролем ЗСУ. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул акцентував, що на Криворізькому напрямку фронту ситуація стала більш напруженою:

Орки в рази посилили вогневий вплив: збільшилась кількість обстрілів мирних населених пунктів Херсонської області, що знаходяться на лінії зіткнення, декілька сіл уже фактично стерли з лиця землі. Тяжко доводиться і тим громадам Криворізького району, які знаходяться ближче до лінії фронту. Але ситуація під повним контролем Збройних Сил України. Настрій у наших мужніх Захисників не просто вести оборону, а гнати окупантів якнайдалі з нашої рідної землі.

Посадовець додав, що за офіційними даними Міністерства оборони України та оперативного командування «Південь», внаслідок наступальних дій наших підрозділів частина сил ворога на Криворізькому напрямку залишила оборонні позиції та відступила до району с. Ольгине Бериславського району. Також, на півночі Херсонщини ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася проникнути в тил наших військ, але отримала потужну вогневу відсіч, зазнала втрат і відступила. Вчора, як повідомило Міноборони, за підтримки авіації рашисти намагались відновити контроль над с. Потьомкіне, що розташоване на півночі Херсонщини, у напрямку Зеленодольська – успіху не досяг і відступив. Є й інші успіхи наших військових. Ворог зазнає значних втрат:

Низький уклін усім солдатам та офіцерам ЗСУ, Нацгвардії, Теробороні та всім, хто із честю виконує свій обов’язок.

Ворог продовжує обстріли прикордонних населених пунктів. Буквально вчора під ворожий вогонь потрапили: Осокорівка, Трудолюбівка, Добрянка та інші. У с.Заградівка Кочубеївської громади 53-річний чоловік підірвався на боєприпасі, зараз він знаходиться в одній з лікарень Кривого Рогу.

Місто продовжує надавати всю можливу допомогу всім прифронтовим громадам:

Ми допомагаємо з евакуацією, відновленням інфраструктури, з будматеріалами, продуктами харчування, медикаментами тощо.

Триває робота зі зміцнення обороноздатності міста. Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона знаходиться під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої функції. Забезпечено роботу всієї критично важливої інфраструктури, екстрених служб та міського транспорту.

За словами Олександра Вілкула, триває робота зі зміцнення лінії оборони міста на всіх напрямках. Військова адміністрація продовжує надавати серйозну допомогу військовим частинам у матеріально-технічному забезпеченні – від автомобілів, квадрокоптерів, нічних прицілів до форми та будматеріалів.

Очільник військової адміністрації попрохав зберігати спокій, витримку, довіряти лише офіційним джерелам інформації, суворо дотримуватися всіх правил військового часу і вірити у нашу Перемогу!

Ми цілком згодні з тим, що українцям у жодному разі не можна опускати руки та втрачати надію на краще. Ми повинні гуртуватися навколо нашої головної мети – Перемоги, і день за днем впевнено йти до неї. Тож, розпочинаємо новий робочий тиждень з бойовим настроєм та вірою в те, що ми зуміємо вистояти і вибороти мирне, світле майбутнє для рідної України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11