Офіційно від Генштабу

Розпочалася сто двадцять четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по військових та критичних обєктах цивільної інфраструктури на території України. Щодо ситуації на основних напрямках фронту, читайте далі.

Ворог продовжує завдавати ударів

*На Сіверському напрямку агресор продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону. Крім того, тривають обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області. Були завдані авіаційні удари по населеному пункту Славгород Сумської області.

*На Харківському напрямку окупанти здійснювали обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Шевелівка, Піщане, Чугуїв, Шестакове, Замулівка та Руська Лозова. Велиштурмові дії в районі населених пунктів Дементіївка та Питомник, успіху не мали. Рашисти дистанційно мінували місцевість поблизу Федорівки, Українки, Замулівки, Шестакового та Перемоги.

*На Слов’янському напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Долина. Зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богородичне, Адамівка, Хрестище, Грушуваха, Світличне і Курулька. Також окупанти завдали авіаудару неподалік Довгенького. З метою покращення тактичного положення, ворог веде наступ у напрямку населеного пункту Мазанівка, бій триває.

*На Донецькому напрямку ворог, за підтримки артилерії, намагається блокувати місто Лисичанськ з півдня. Веде обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Лисичанськ, Вовчоярівка, Лоскутівка та Верхньокам’янка. Ворожа штурмова авіація завдала авіаудару в районі міста Лисичанськ. Тривають бойові дії в районі Вовчоярівки.

Агресор утримує зайняті рубежі

*На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. За наявною інформацією, керівництво республіки білорусь продовжує надавати військову підтримку російській федерації, зокрема, до Білгородської області відправлено чергову партію боєприпасів обсягом до 20 вагонів.

*На Краматорському напрямку активних бойових бій ворог не вів, Обстріляв із артилерії райони Райгородка та Маяків.

*На Південнобузькому напрямку агресор зосередив основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Веде розвідку, удосконалює інженерне обладнання позицій. Здійснював обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Костромка, Потьомкине, Князівка, Партизанське, Квітневе, Степова Долина.

Обстріли українських позицій не припиняються

*На Слобожанському напрямку рашисти здійснюють обстріли підрозділи Сил оборони, веде радіотехнічну розвідку та радіоелектронну боротьбу.

*На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли наших позицій із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Клинове та Зайцеве. Удар армійської авіації зафіксовано біля Покровського.

*На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював обстріли позицій наших військ із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдав авіаударів в районах населених пунктів Красногорівка, Веселе, Вугледар, Шевченко, Причистівка, Мар’їнка та Павлівка. Ворожий ракетно-авіаційний удар зафіксовано по населеному пункту Авдіївка.

ЗСУ дають рашистам потужну відсіч

*На Бахмутському напрямку наші воїни виявили та знешкодили диверсійно-розвідувальні групи поблизу Спірного та Яковлівки, а також відбили штурм в напрямку Клинового. Ворожий наступ в районах населених пунктів Берестове та Вершина зупинено. Окупанти відійшли. Ворог проводить облаштування нових позицій, зокрема і блокпостів у районі Миколаївки.

*На Авдіївському напрямку, поблизу Марʼїнки, українські воїни знову придушили в зародку спробу ворога піти вперед.

*На Донецькому напрямку, поблизу Верхньокам’янки, Сили оборони завдали ворогу значних втрат та змусили відійти.

*На Південнобузькому напрямку українська авіація завдала декілька вдалих авіаударів по скупченнях ворога.

Окрім того, у акваторії Чорного моря окупанти утримують у готовності до завдання ракетних ударів два носії високоточної зброї, які становлять небезпеку для всієї території України.

Здобутки наших Захисників

Українські підрозділи продовжують успішне виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених рубежах. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Курахівському напрямках.

* За добу наші героїчні Захисники та Захисниці ліквідували: 150 рашистів, 20 танків, 28 броньованих машин, 7 артилерійських систем, 2 засоби ППО, 6 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 11 одиниці автомобільної техніки та автоцистерн.

Продовжуємо й надалі підтримувати наших мужніх воїнів, бажати їм витримки, сили та впевненості у нашій Перемозі!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11