Актуально від Генштабу ЗСУ

     Розпочалася 120 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Українські “залізні” та незламні лицарі тримаються, гідно відповідають ворогу, міцно тримають оборону, йдуть у контрнаступ та успішно нищать орків в результаті спецоперацій.

Гарячі” точки

     * На Харківському напрямку підрозділи противника зосереджують основні зусилля на недопущенні виходу Сил оборони в тил угруповання окупаційних військ, що діє на Слов’янському напрямку.

     * На Слов’янському напрямку угруповання агресора зосереджується на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ.

     Ворог намагається створити умови для відновлення наступу в напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм-Слов’янськ. З метою посилення угрупування військ противник перемістив до двох танкових підрозділів. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи.

     * На Донецькому напрямку рашисти наполегливо “беруть” Сєвєродонецьк і Лисичанськ, намагаються оточити українських військових та блокувати основні логістичні шляхи. Бої тривають, наші тримаються.

     * На Сєверодонецькому напрямку противник оволодів населеними пунктами Лоскутівка, Рай-Олександрівка. Веде штурмові дії з метою встановлення контролю над населеним пунктом Сиротине. Здійснює підготовчі заходи до форсування річки Сіверський Донець.

     * На Бахмутському напрямку окупанти ведуть наступальні дії на населені пункти Золоте та Вовчоярівка. Намагаються оволодіти панівними висотами в районі Берестового з метою встановлення контролю над трасою Бахмут-Лисичанськ. Для посилення угруповання на зазначеному напрямку, в район населеного пункту Новотошківське, ворог перекинув до однієї батальйонної тактичної групи.

Загострення ситуації та потенційна небезпека

     * На Волинському та Поліському напрямках, у період з 22 червня по 1 липня 2022 року у Гомельській області, поблизу державного кордону з Україною, триватиме мобілізаційне навчання збройних сил республіки білорусь. Планується відпрацювати питання призову військовозобов’язаних запасу.

      В рамках заходів бойової підготовки також проводяться навчання з підрозділами сил спеціальних операцій білорусі із залученням інструкторів збройних сил російської федерації. Основна увага приділяється веденню диверсійно-розвідувальної діяльності.

     * На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують перебувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1 танкової армії Західного військового округу та підрозділи повітряно-десантних військ. Вдосконалює оборонні позиції у районі населеного пункту Тьоткіно Курської області. Агресор продовжує обстріли підрозділів Сил оборони у прикордонних районах Сумської області.

     * На Миколаївському напрямку ворог розгорнув артилерійські підрозділи у визначених районах. В подальшому не виключаються спроби ведення штурмових дій в напрямках Киселівка-Посад-Покровське та Олександрівка-Лупареве з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

Утримання рубежів та захист від контрнаступу ЗСУ

 

     * На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснює обстріли з метою сковування підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

     * На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються не недопустити проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Здійснюють інженерне обладнання позицій.

     * На Криворізькому напрямку агресор здійснює інженерне вдосконалення позицій.

Загроза атак з моря залишається

     * Кораблі чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та ведення розвідки. Агресор продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

     У готовності до застосування озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр” (сумарний залп – до 40 ракет).

Здобутки ЗСУ

     Наші підрозділи продовжують виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань. Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії. І ось результат бойових втрат рашистів за з початку війни та за минулу добу:

    • особового складу – 34430 (+200) осіб;

    • танків ‒ 1504 (+8) од.;

    • бойових броньованих машин‒ 3632 (+18) од.;

    • артилерійських систем 756 (+4) од.;

    • реактивних систем залпового вогню – 240 (+1) од.;

    • гелікоптерів – 183 (+1) од.;

    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 620 (+6) од;

    • автомобільної техніки та автоцистерн – 2548 (+5) од.

     Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.

     Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Наша сила – в правді!

                                                                                                                                       https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11