22 червня, Дніпропетровщина: неспокійна ніч з обстрілами Криворіжжя та військовими здобутками ЗСУ

     У Криворізькому районі знову неспокійно. Таким було вранішнє повідомлення Голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка:

     – Ворог кілька разів з різної зброї обстріляв дві громади – Апостолівську та Зеленодольську. Попередньо, люди не постраждали.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Зараз у всіх громадах області ситуація контрольована. Про це у своєму звіті повідомив Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, але вночі було гаряче:

     – У Великій Костромці внаслідок нічного обстрілу перебито комунікації. На щастя, без постраждалих. Скільки саме будинків опинилися під ворожим вогнем – зараз сказати важко, фахівці ще мають обстежити місце. Також під обстріл потрапили прикордонні території Апостолівської громади, окупанти поцілили у поля. Люди не постраждали.

https://www.facebook.com/nbankr

     У нашому районі все спокійно. Такі втішні слова від очільника Нікопольського району Євгена Євтушенка вже стали традиційними для нас. Дай Боже, щоб так і залишалося:

     – Бойових дій, техніки та живої сили окупантів немає. Звуки роботи артилерії, які ви чуєте лунають з інших територій. Бажаю вам гарного дня. Все буде добре. Ми переможемо!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     На Криворіжжі ситуація напружена, але контрольована ЗСУ. Про це ми дізнались з інформації начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула:

     – За інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь» окупанти зосереджені на обороні та будівництві захисних споруд. Завдяки мужності та майстерності наших військових ворог продовжує зазнавати значних втрат у живій силі та техніці. Наші війська завдали окупантам значної шкоди.

     Олександр Юрійович додав, що рашисти не припиняють обстріли всієї території району по лінії зіткнення, із використанням різних видів зброї:

     – Ворог продовжує застосовувати заборонені всіма міжнародними конвенціями касетні та фосфорні боєприпаси. Орки обстріляли околиці прикордонних сіл Криворізького району – Мар’янського та Великої Костромки Зеленодольської громади, постраждалих немає. Вчора вдень поцілили по селу Шестерня у Широківській громаді, слава Богу жертв немає. Також внаслідок ворожого обстрілу Широківської громади на відкритій території сталася масштабна пожежа на площі 3,5 га. Була загроза спалаху житлових будинків, але рятувальники встигли локалізувати вогонь. В районі Заградівки ворог обстрілами свідомо підпалив ліс та поля. Сталося займання на кількох десятках гектарів.

     Та, незважаючи ні на що, військова адміністрація і Захисники Криворіжжя не втомлюються зміцнювати лінію оборони, виконуючи титанічну роботу – тисячі кілометрів траншей, протитанкових ровів, сотні бліндажів та багато іншого.

     – Зберігаємо спокій та витримку, довіряємо лише офіційній інформації. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Слава Кривбасу та Слава Україні! – підсумував очільник Кривого Рогу.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Знову жахлива ніч в громаді. Такий допис вранці зробив міський голова Зеленодольська Дмитро Невеселий, доповнивши інформацію попередніх спікерів невтішними уточненнями:

     – Один із наших населених пунктів село Велика Костромка був під обстрілом. Наслідки: пошкоджено школу, дитячий садочок, будинки людей, старостат, магазин, лінії газо та електропостачання, люди не постраждали.

     Очільник громади додав, що наразі ворог на її території відсутній. І застеріг мешканців такими словами:

     – Кордони Дніпропетровської області під захистом ЗСУ! Але, не зволікайте, будьте уважні та обережні, ворог все ще поряд, бережіть себе! Віримо в ЗСУ і допомагаємо, кожен на своєму фронті!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013474629316

     На жаль, рашисти не покидають своїх намірів завдати значної шкоди громадам славної Дніпропетровщини. Але в нього нічого не виходить, бо кордони нашого регіону під сталевим і непробивним щитом ЗСУ! Дякуємо Вам, наші незламні Захисники! Сил Вам, наснаги, бойового духу і янгола-охоронця! Разом ПЕРЕМОЖЕМО!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11