Українські діти наближають Перемогу України!

     З початком повномасштабного вторгнення рф до України життя кожного з нас кардинально змінилося. Хтось відправився на передову, щоб захищати рідну землю на полі бою, хтось продовжує працювати, тримаючи економічний фронт, а хтось вирішив волонтерити, і таким чином, допомагати нашим Захисникам. Серед них – і найменші українці та україночки, які також не просто вірять у нашу Перемогу, але й намагаються наблизити її своїми патріотичними вчинками. Дітки роблять те, що у них найкраще виходить, таким чином збирають кошти на потреби українських Захисників. Як саме, читайте далі.

     Не пожалкував своїх іграшок. 9-річний Святослав Кужман із Дніпра всього за 3 дні зібрав більше 3 тисяч гривень на потреби ЗСУ. Для цього хлопчик продавав за символічну суму на вулиці іграшки – власні, а також своїх братів і сестер. Він розповів, що вартість однієї іграшки становила 5-10 гривень. Юний волонтер зробив напис про те, що виручені кошти будуть відправлені воїнам ЗСУ.

     Дніпровські волонтери, дізнавшись про благородний вчинок, організували дитині зустріч з військовими, під час якої солдати отримали смаколики, куплені хлопчиком.

     Сам же Святослав відзначає, що не планує зупинятися, а й надалі буде таким чином допомагати Україні наближати Перемогу.

     Грає для перехожих. Шестирічна дніпрянка Соломія Реут, граючи на флейті, збирає гроші на бронежилети для українських бійців. Вона сама вирішила таким чином допомагати ЗСУ.

     Всього за 2 дні дівчинка зібрала кошти, необхідні на купівлю одного бронежилета.

     Сама вона розповіла, що зібрала майже 5 тисяч гривень. Плюс додали друзі та знайомі батьків, і сума зросла до 11 тисяч!

     – Я дуже хочу, щоб якомога більше наших супергероїв повернулися живими додому, з Перемогою! – відзначила юна волонтерка.

     Військове спорядження від Соломії вже відправили на передову. До нього дівчинка додала зворушливого листа з фотографіями, які будуть зігрівати серця Захисників.

     Продають лимонад. У м.Вараш, що на Рівненщині, дітлахи Яна, Софійка, Тимофій, Аня та Андрій теж вирішили підтримати ЗСУ. Для цього вони організували продаж лимонаду власного виробництва у магазинчику «Під дубком», розташованому у дворі одного з мікрорайонів.

     Юні волонтери таким чином, долучилися до збору коштів для потреб військових, які боронять рідну землю від рашистів. Всі отримані гроші діти віднесли до скриньки у Волонтерському штабі, який розміщується у Палаці культури ім.Лесі Українки.

     Творчо підходять до збору коштів. Патріотичні прикраси разом із друзями виготовляє та продає 16-річна Злата з Івано-Франківська. Тато дівчини відправився на передову на початку березня. Тоді ж Злата й вирішила допомагати воїнам. Всі виручені гроші будуть залучені у придбання потрібних військових речей.

     7-річна Софія з Миколаєва створює малюнки, на яких зображає власну хроніку війни. Творіння юної українки продаються на одній з онлайн-платформ у Казахстані, а також через спільноту The Peace Dragon у США. Дівчинка вже зібрала понад 1 тисячу доларів для ЗСУ. Кошти відразу переказують на криптогаманець Збройних Сил України.

     Не боїться роботи. 11-річний Максим з Покровська, що на Донеччині, був змушений виїхати з рідного міста, і тепер він з родиною проживає у Чернівцях. Хлопець, незважаючи на юний вік, вирішив заробляти гроші на потреби ЗСУ. Для цього він виносив сміття, приносив питну воду, вигулював тварин і ходив за покупками. На кошти, які заробив Максим, придбали амуніцію для українських захисників.

     Синьо-жовтий стяг, як віра у нашу Перемогу. У звільненій від російських окупантів Бородянці, що на Київщині, брати 7-річний Андрій та 12-річний Олег, збирають кошти для української армії. Вони намалювали плакати з написами «Збираємо гроші на ЗСУ» та щодня виходять з ними на дорогу. Батько хлопців зазначає, що ідея допомоги у такий спосіб виникла після того, як родина повернулася додому, а молодший син ходив по вулиці із маленьким синьо-жовтим прапорцем. Тоді багато хто зупинявся і давав дитині кошти на морозиво. Пізніше було вирішено зробити плакати і збирати гроші на потреби наших військових. Тепер на плечах у школяра великий український прапор, подарований йому захисниками України.

     Діти України – неймовірні. Крізь, страх, крізь біль вони зібрали всі сили в кулак, згуртувалися та долучились до допомоги нашим військовим. У нас зростає непереможна нація! Адже саме ось такі невеликі щирі краплинки дитячої доброти зливаються, і утворюють ціле море позитиву, яке надихає наших Захисників на подальшу боротьбу заради наближення дня Перемоги! Тож, запрошуємо діточок приєднатися до важливої справи і разом допомогти ЗСУ.

     Якщо маєте подібні історії дитячого волонтерства, поділіться з нами. Для цього напишіть адміністраторам в особисті повідомлення.

                                                                                                                                             Підготувала Олександрина ЛЕЩЕНКО

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11