21 червня, Дніпропетровщина: артилерійські обстріли Криворіжжя та необхідність дотримання дисципліни під час війни

Криворіжжя знову потерпає від ворожих обстрілів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у своєму ранковому звіті повідомив, що вночі ворог знову вдарив з артилерії по Криворізькому району:

Рашистські снаряди потрапили по двох селах Зеленодольської громади. На щастя, ніхто не постраждав.

В інших районах області на станом на ранок все спокійно.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів про те, що вчора окупанти обстріляли с.Велика Костромка, що на Криворіжжі. Влучання прийшлися по житлових будинках, ніхто не постраждав.

Ще один загиблий через агресію рф. За словами посадовця, кількість загиблих внаслідок ракетної атаки по нафтобазі в Новомосковському районі, на жаль, збільшилася до трьох:

Вчора було знайдено тіло ще однієї людини. Роботи з ліквідації наслідків пожежі тривають і досі, наші мужні рятувальники вже третю добу працюють на об’єкті.

Регіон продовжує приймати переселенців. Микола Лукашук також повідомив, що від початку повномасштабної війни рф проти України Дніпропетровщина прийняла сотні тисяч переселенців. Зараз в області проживає понад 268 тисяч зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Найбільше, як і раніше, – у Дніпрі (112,6 тисяч людей) та Кривому Розі (49,5 тисяч осіб).

Дякую нашим громадам за щоденну всебічну допомогу людям, які були вимушені шукати порятунок від російських загарбників. Україна обов‘язково переможе, – акцентував очільник облради.

Все під контролем. Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що доба в нашому районі минула спокійно. Бойових дій, техніки та живої сили окупантів в межах території немає.

Євген Вячеславович додав, що на Херсонсько-Криворізькому напрямку тривають позиційні бої та артилерійські дуелі. Звуки роботи ствольної та реактивної артилерії обох сторін чує частина жителів нашого району. У зв’язку з цим посадовець закликав мешканців не хвилюватися та не панікувати, йде війна, ми чуємо звуки бойових дій, котрі ведуться неподалік від нас.

ЗСУ повністю контролюють ситуацію. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів про оперативну обстановку:

Ситуація зберігається досить напруженою, але завдяки мужності та героїзму наших солдатів перебуває під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Міністерства оборони України та Оперативного командування «Південь», на нашій лінії фронту ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу ворожих військ. Мирні жителі тимчасово окупованих територій продовжують розповідати про системне мародерство з боку окупантів, загрози для фермерів, підприємців, викрадення людей.

Триває робота саперів з розмінування територій. Всього з початку війни на території Криворізького району знешкодили майже 3 тисячі касетних та інших боєприпасів.

Як зазначив Олександр Вілкул, у Кривому Розі, завдяки злагодженій роботі Військової адміністрації, ЗСУ, правоохоронних органів та міських служб, ситуація зберігається стабільною та повністю контролюється.

Посадовець переконливо закликав мешканців міста неухильно дотримуватися всіх правил повітряної тривоги, світломаскування та інших вимог військового стану, адже дисципліна – це також зброя.

Стосовно переселенців, то з початку війни Кривий Ріг прихистив більше ніж 65 тисяч біженців з 15 областей України. Тільки з Херсонської області прибуло 30 тисяч людей – це мешканці 79 населених пунктів.

Я вдячний всім, хто у ці нелегкі часи продовжує допомагати переселенцям! Ваша праця зараз надзвичайно важлива! – зазначив Олександр Вілкул.

Як бачимо, не дивлячись на складну ситуацію, люди продовжують працювати, тримаючи кожен свій фронт. І це правильно, адже саме завдяки спільним зусиллям ми обов’язково зможемо досягти нашої найбільшої мрії – Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11