Флеш-моб до Дня батька: “Мій тато – ГЕРОЙ”.

     В житті кожної дитини батько відіграє надзвичайно важливу роль. Він забезпечує захист і добробут сім’ї, оберігає родину від негараздів та небезпек, є прикладом та наставником для своїх дітей, надійним тилом та сильним плечем, на яке завжди можна покластися. Наш комбінат і в мирний час міг пишатись тисячами татусів, котрі своєю наполегливою та професійною працею підвищували виробничий потенціал країни. Тим паче – у військовий, коли доводиться міцно тримати економіку або Захищати Батьківщину від російського агресора. Саме про таких батьків, котрі, не вагаючись, змінили робочий одяг на військову форму і впевнено боронять кордони України заради своїх дітей – ми будемо говорити сьогодні, завтра і щодня, доки вони не повернуться до рідних домівок. Їх рідні та близькі люди дуже чекають на своїх Героїв, та найбільше за них вболівають діти, котрі безмежно кохають своїх найкращих у світі батьків, пишаються ними. До Дня батька кореспонденти «ЗМ» поспілкувалися з дітками наших колег і були приємно вражені. До Вашої увага перша історія про тата-Героя вустами дітей.

Максим ЧЕРНЕТА – батько, який Захищає Україну

     Саме таким є представник сімейної династії, обличчя «Дошки пошани» нашого підприємства, водій технологічних перевезень з 20-річним досвідом Максим Чернета. Як Ви вже здогадались, він працює в Автотранспортному цеху (АТЦ), як і його дружина Вікторія – диспетчер Колони спецтехніки. Так було за мирних часів, а сьогодні Максим служить в лавах ЗСУ.

     У цій прекрасній родині є троє дітей. 18-річного Олега, який служив у Збройних Силах на контрактній основі, війна застала під Харковом. Материнське серце Вікторії з того часу у постійній тривозі. Максим Чернета, для протистояння рашистській навалі почалось ще у 2014 році. Тому у 2022-му, він не бачив іншого шляху, як знову взяти зброю до рук. З перших днів повномасштабного вторгнення рушив у військкомат, пройшов медогляд та поїхав на фронт. Таким чином, аж двоє Захисників з однієї родини дарують нам можливість жити і працювати на рідній землі, під небом з українським стягом.

     Виявляється, Максим Чернета ще змалечку виховував дітей справжніми патріотами своєї країни. Заохочував здобувати знання та корисні навички, прищеплював працелюбність, найкращі сімейні цінності та любов до рідної землі.

     Тільки-но чоловік поїхав на фронт, наступного дня його 16-річний син Денис потай прийшов у військкомат і вимагав, аби його записали в добровольці! На щастя для Вікторії, він ще не досяг призовного віку, тому відважний хлопець захищає її та 11-річну донечку Лізу. Тим більше, що вдома велике господарство – коні, бики, віслюк, город та пасіка (15 вуликів), тому без чоловічої сили ніяк не обійтися.

     Та попри це юнак не полишив намірів боронити свою домівку і ходить у патрулі разом з теробороною с.Перевізькі Хутори.

     – Тато навчив мене кермувати і ремонтувати автомобілі, рибалити. Ще мені добре запамʼяталось, як чудово ми проводили час, разом відпочиваючи на морі та в Буковелі, – згадує Денис. І додає: – Хочу, щоб у татка все було гаразд, щоб війна швидше закінчилася і він повернувся додому з Перемогою.

     У цій родині чоловіки возвеличують культ жінки, огортають своїх чарівних дівчат турботою, любов’ю та увагою.

     Для коханої дружини Максим Чернета готовий на все, вона ніколи не чула від нього жодної відмови. Жіночі примхи і забаганки для нього – закон.

     – Він у мене найкращий, – ділиться Вікторія.

     Так само говорить і дочка Ліза:

     – Мій тато добрий, сильний, завжди мене захищає. Він дуже мене любить. Допомагає вчити уроки, коли я прошу, та приносить подарунки.

     Святкування Дня батька – усталена родинна традиція. Ліза розповідає, що завжди готує привітання для найкращого татуся у світі:

     – Я кожного року малюю для тата листівку і дарую шоколадку. Коли я була зовсім маленькою, він також служив в армії, я його довго не бачила, дуже сумувала. Коли повернувся, кинулася до нього в обійми, більше нікуди не відпускала. І зараз я його сильно чекаю і дуже люблю. Хочу, щоб він скоріше повернувся, щоб обовʼязково Переміг!

     Впевнені, що тато, безперечно, виконає і це найзаповітніше бажання своєї донечки, адже вони для нього – непохитний закон!

     Шановний Максиме Миколайовичу, прийміть найщиріші вітання з Днем батька від Вашої родини та від усього колективу комбінату. Ми надзвичайно Вами пишаємося та горді тим, що поряд з нами працюють такі вмотивовані, мужні Захисники, з якими нічого не страшно. Разом ми, без сумніву, Переможемо! Дякуємо, що подарували світу таких чудових дітей, виховуєте їх гідними людьми, які зможуть відновити й розвинути нашу державу – вільну та сильну Україну!

Далі буде…

Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11