Дніпропетровщина сьогодні: компетентно про головне

     Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та керівник Тероборони Дніпра Геннадій Корбан виступили в ефірі телемарафону на каналі ДніпроTV. Яка ж нині ситуація на Дніпропетровщині – вже знаємо ми і прагнемо поділитись із нашими читачами.

«Ситуація в області під контролем, причин для хвилювання немає»

     Так зазначив у своєму виступі Микола Лукашук. Посадовець акцентував, що кордони Дніпропетровщини – під надійним захистом наших ЗСУ:

     – Ворог до області не заййде. Наразі його позиції розташовані в глибині Херсонщини, звідки рашистів потроху відтісняють. Але саме через те, що на землі агресор зазнає невдач, він обстрілює найближчі території. В нашій області – це громади Криворізького, Синельниківського, а також Новомосковського районів. Найбільше від військової агресії рф потерпають населені пункти Зеленодольської громади. Там частково чи повністю зруйновані 300 квартир, а також вщент знищені більше 500 приватних будинків.

     Микола Лукашук звернув увагу на важливість усвідомлення українцями інформаційно-психологічного впливу пропагандистів росії, які запускають в народ різноманітні фейкові новини:

      – Одна з останніх – про неминучу епідемію холери, яка начебто насувається на нас у зв’язку з тим, що водоканалам вже зовсім скоро не буде чим проводити знезараження води для постачання населенню. Насправді все це ні що інше, як брехня. Хочу запевнити мешканців Дніпропетровщини, що випадків захворювання у нас зафіксовано не було. До того ж, область повністю забезпечена хлором і всіма необхідними коагулянтами, що використовуються для очищення води. Тому я вважаю, що підстав для паніки з цього приводу немає.

     Микола Васильович зазначив, що всім дуже хочеться, щоб війна завершилася якнайшвидше. Та треба набратися терпіння і зачекати. Вже зараз стає зрозуміло, що наші військові та Президент Володимир Зеленський роблять все вірно. І цей шлях 100% приведе Україну до Перемоги!

«Будемо намагатися відтіснити ворога ще далі вглиб Херсонщини»

     Про це сказав очільник територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан. Він також зазначив, що ворог здійснює щоденні обстріли громад Криворізького району:

     – Цього тижня після обстрілу в Апостолівській громаді загинули 4 людини. Саме тому найближчим часом керівництво області планує почати говорити з військовими та командуванням про те, що треба вирішувати цю проблему і відтісняти ворога на дальні рубежі. Туди, звідки рашисти не зможуть дістати до населених пунктів області. Це дозволить убезпечити людей від ворожих обстрілів.

     Геннадій Корбан підкреслив, що на Дніпропетровщині створено найбільшу кількість батальйонів Тероборони, якщо порівнювати з іншими областями. Захисники боронять кордони регіону на 1-й та 2-й лініях оборони. До того ж є резерви, котрі розташовуються поблизу великих міст, і які, в разі необхідності, зможуть відбити військову агресію ворога.

     Також посилюються заходи щодо захисту неба. Завдяки спільним зусиллям цивільних та військових спеціалістів з протиповітряної оборони, Дніпропетровщина зуміла суттєво підвищити свою обороноздатність.

     – Маємо успішні досягнення наших батальйонів тероборони. Так, один з них збив ворожий гвинтокрил, а інший – захопив рашистський БМП. Як ми бачимо, наші військові набувають навичок ведення війни, вже знають, яким чином треба вести військові дії, щоб зазнавати менших втрат, – підсумував Корбан.

     Як бачимо, область надійно захищена, і всі мешканці повинні дякувати за це нашим ЗСУ та компетентним посадовцям, котрі щомиті охороняють наш спокій та боронять від рашистської навали, кожен на своєму місці. Саме завдяки їхній мужності, мудрості, професіоналізму та стійкості ми маємо змогу тримати свій фронт, разом наближаючи нашу Перемогу!

За інформацією: https://www.youtube.com/watch?v=ym1vralu5u0https://www.youtube.com/watch?v=XoQKKVHUD0s

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11